Foodservice

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Köttbullar är mångas favorit. Här har vi valt att smaksätta med rosmarin och apelsin, en spännande kombination som gör sig fantastiskt bra på julbordet.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

0,5 dl
ströbröd
1 dl
grädde
500 g
kalkonfärs
2 msk
färsk rosmarin, hackad
1 st
apelsin, finrivet skal
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
2 msk
gul lök, hackad
1 st
ägg
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Blanda ströbröd och grädde och låt det stå och dra ett par minuter.
2
Blanda i kalkonfärs, rosmarin, apelsinskal, vitlök, gul lök, ägg och kryddor. Rör runt tills det blivit en fin smet.
3
Rulla smeten till små köttbullar och stek dem i smör. Salta och peppra lite extra.

Fler Recept

Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer