Foodservice

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Köttbullar är mångas favorit. Här har vi valt att smaksätta med rosmarin och apelsin, en spännande kombination som gör sig fantastiskt bra på julbordet.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

0,5 dl
ströbröd
1 dl
grädde
500 g
kalkonfärs
2 msk
färsk rosmarin, hackad
1 st
apelsin, finrivet skal
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
2 msk
gul lök, hackad
1 st
ägg
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Blanda ströbröd och grädde och låt det stå och dra ett par minuter.
2
Blanda i kalkonfärs, rosmarin, apelsinskal, vitlök, gul lök, ägg och kryddor. Rör runt tills det blivit en fin smet.
3
Rulla smeten till små köttbullar och stek dem i smör. Salta och peppra lite extra.

Fler Recept

Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer