Foodservice

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

En vardagsfavorit! Såklart på vårt vis med kalkonfärs, salvia och vitlök.

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
5 msk
ströbröd
1 dl
mjölk
2 msk
gul lök
1 st
ägg
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
salvia, färsk eller torkad
1,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla i ca 10 minuter.
2
Skala och riv den gula löken. Blanda ner kalkonfärs, riven lök, ägg, och kryddor i ströbrödsblandningen. Rör tills allt är väl blandat.
3
Forma smeten till små köttbullar. Stek i smör tills köttbullarna är genomstekta.

Fler Recept

Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer