Foodservice

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

En vardagsfavorit! Såklart på vårt vis med kalkonfärs, salvia och vitlök.

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
5 msk
ströbröd
1 dl
mjölk
2 msk
gul lök
1 st
ägg
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
salvia, färsk eller torkad
1,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla i ca 10 minuter.
2
Skala och riv den gula löken. Blanda ner kalkonfärs, riven lök, ägg, och kryddor i ströbrödsblandningen. Rör tills allt är väl blandat.
3
Forma smeten till små köttbullar. Stek i smör tills köttbullarna är genomstekta.

Fler Recept

Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer