Foodservice

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

En vardagsfavorit! Såklart på vårt vis med kalkonfärs, salvia och vitlök.

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
5 msk
ströbröd
1 dl
mjölk
2 msk
gul lök
1 st
ägg
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
salvia, färsk eller torkad
1,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla i ca 10 minuter.
2
Skala och riv den gula löken. Blanda ner kalkonfärs, riven lök, ägg, och kryddor i ströbrödsblandningen. Rör tills allt är väl blandat.
3
Forma smeten till små köttbullar. Stek i smör tills köttbullarna är genomstekta.

Fler Recept

Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer