Foodservice

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

En vardagsfavorit! Såklart på vårt vis med kalkonfärs, salvia och vitlök.

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
5 msk
ströbröd
1 dl
mjölk
2 msk
gul lök
1 st
ägg
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
salvia, färsk eller torkad
1,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla i ca 10 minuter.
2
Skala och riv den gula löken. Blanda ner kalkonfärs, riven lök, ägg, och kryddor i ströbrödsblandningen. Rör tills allt är väl blandat.
3
Forma smeten till små köttbullar. Stek i smör tills köttbullarna är genomstekta.

Fler Recept

Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer