Foodservice

Kalkonlasagne

Lasagne uppskattas av de flesta. Enkel att förbereda och passar både till vardag och fest.

(6st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
2 st
gula lökar
2 msk
smör
1 burk
krossade tomater
1 dl
tomatpuré
1 st
hönsbuljongtärning
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
12
lasagneplattor
salt
peppar
Ostsås:
8 dl
mjölk
1 dl
maizenamjöl
3 dl
riven ost
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Hacka löken och bryn i en stekgryta tillsammans med färsen.
2
Häll i tomater, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Låt såsen småputtra under lock i 15 minuter.
3
Häll 3 dl av mjölken i en kastrull, vispa i mjölet, tillsätt resten av mjölken.
4
Koka upp under omrörning, låt koka på svag värme ca 3 minuter.
5
Rör i 2 dl av osten och smaka av med salt, peppar och eventuellt muskotnöt.
6
Smörj en ugnsfast form.
7
Häll halva mängden ostsås i formen, täck med lasagneplattor. Bred ut hälften av färsen, täck med plattor och bred ut resten av färsen. Lägg på ytterligare ett lager med lasagneplattor och täck med den sista ostsåsen.
8
Strö över resten av den rivna osten och grädda i 225 graders ugn i ca 30 minuter.
9
Servera med bönsallad, cole slaw och Ingelstas BBQ-sås.

Fler Recept

Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer