Foodservice

Kalkonlasagne

Lasagne uppskattas av de flesta. Enkel att förbereda och passar både till vardag och fest.

(4st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
2 st
gula lökar
2 msk
smör
1 burk
krossade tomater
1 dl
tomatpuré
1 st
hönsbuljongtärning
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
12
lasagneplattor
salt
peppar
Ostsås:
8 dl
mjölk
1 dl
maizenamjöl
3 dl
riven ost
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Hacka löken och bryn i en stekgryta tillsammans med färsen.
2
Häll i tomater, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Låt såsen småputtra under lock i 15 minuter.
3
Häll 3 dl av mjölken i en kastrull, vispa i mjölet, tillsätt resten av mjölken.
4
Koka upp under omrörning, låt koka på svag värme ca 3 minuter.
5
Rör i 2 dl av osten och smaka av med salt, peppar och eventuellt muskotnöt.
6
Smörj en ugnsfast form.
7
Häll halva mängden ostsås i formen, täck med lasagneplattor. Bred ut hälften av färsen, täck med plattor och bred ut resten av färsen. Lägg på ytterligare ett lager med lasagneplattor och täck med den sista ostsåsen.
8
Strö över resten av den rivna osten och grädda i 225 graders ugn i ca 30 minuter.
9
Servera med bönsallad, cole slaw och Ingelstas BBQ-sås.

Fler Recept

Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonsoppa med dragon

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer