Foodservice

Kalkonlasagne

Lasagne uppskattas av de flesta. Enkel att förbereda och passar både till vardag och fest.

(6st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
2 st
gula lökar
2 msk
smör
1 burk
krossade tomater
1 dl
tomatpuré
1 st
hönsbuljongtärning
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
12
lasagneplattor
salt
peppar
Ostsås:
8 dl
mjölk
1 dl
maizenamjöl
3 dl
riven ost
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Hacka löken och bryn i en stekgryta tillsammans med färsen.
2
Häll i tomater, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Låt såsen småputtra under lock i 15 minuter.
3
Häll 3 dl av mjölken i en kastrull, vispa i mjölet, tillsätt resten av mjölken.
4
Koka upp under omrörning, låt koka på svag värme ca 3 minuter.
5
Rör i 2 dl av osten och smaka av med salt, peppar och eventuellt muskotnöt.
6
Smörj en ugnsfast form.
7
Häll halva mängden ostsås i formen, täck med lasagneplattor. Bred ut hälften av färsen, täck med plattor och bred ut resten av färsen. Lägg på ytterligare ett lager med lasagneplattor och täck med den sista ostsåsen.
8
Strö över resten av den rivna osten och grädda i 225 graders ugn i ca 30 minuter.
9
Servera med bönsallad, cole slaw och Ingelstas BBQ-sås.

Fler Recept

Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer