Foodservice

Kalkonmedaljonger med pestopasta

Varma grönsaker, pestopasta och kalkon med sälta från parmesan passar alla dagar i veckan.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

500 g
kalkonfilé
1 tsk
salt
1 tsk
peppar
1 tsk
paprikapulver
2 msk
rapsolja
2 st
morötter
2 msk
citronolja
1 st
rödlök
1 st
röd paprika
1 st
gul paprika
1 ask
cocktailtomater
1 msk
balsamvinäger
4 port
pasta
2 msk
pumpafröpesto (Olof Viktors)
50 g
parmesanost
flingsalt

Så gör du

1
Skala och skiva morötterna.
2
Börja med att steka morötter i en stekpanna med citronoljan, ca 4 minuter.
3
Skala och klyfta rödlöken. Strimla paprikan och dela cocktailtomaterna.
4
Lägg i dessa i stekpannan och stek vidare ca 2 minuter. Smaka av med balsamvinäger.
5
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
6
Blanda i pesto och smaka av med svartpeppar.
7
Strö över parmesanost och flingsalt vid servering.
8
Skär kalkonfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
9
Stek i stekpanna ca 3 minuter per sida.
10
Servera kalkonmedaljongerna med pestopasta och grönsaker.

Fler Recept

Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer