Foodservice

Kalkonmedaljonger med pestopasta

Varma grönsaker, pestopasta och kalkon med sälta från parmesan passar alla dagar i veckan.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

500 g
kalkonfilé
1 tsk
salt
1 tsk
peppar
1 tsk
paprikapulver
2 msk
rapsolja
2 st
morötter
2 msk
citronolja
1 st
rödlök
1 st
röd paprika
1 st
gul paprika
1 ask
cocktailtomater
1 msk
balsamvinäger
4 port
pasta
2 msk
pumpafröpesto (Olof Viktors)
50 g
parmesanost
flingsalt

Så gör du

1
Skala och skiva morötterna.
2
Börja med att steka morötter i en stekpanna med citronoljan, ca 4 minuter.
3
Skala och klyfta rödlöken. Strimla paprikan och dela cocktailtomaterna.
4
Lägg i dessa i stekpannan och stek vidare ca 2 minuter. Smaka av med balsamvinäger.
5
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
6
Blanda i pesto och smaka av med svartpeppar.
7
Strö över parmesanost och flingsalt vid servering.
8
Skär kalkonfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
9
Stek i stekpanna ca 3 minuter per sida.
10
Servera kalkonmedaljongerna med pestopasta och grönsaker.

Fler Recept

Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer