Foodservice

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Detta recept är framtaget av Sofie Gudmundsson som kom trea i tävling Sveriges Mästerkock 2016. En matig macka som passar perfekt att lägga ihop på morgonen. Kombinationen rosépeppar och torkad dragon är verkligen en favoritkombo, köttet får en väldigt god smak som passar väldigt bra med manchego.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 75 min

Ingredienser

Kalkonovanlår
800 g
kalkonovanlår, benfritt
salt och svartpeppar
Marinad
2 tsk
rosépeppar
1 tsk
dragon
1 st
hel vitlök, pressad
3 msk
olivolja
salt och svartpeppar
Manchegokräm
200 g
färskost
1 dl
manchego, finriven
1 tsk
olivolja
2 msk
blandade färska örter, finhackade
salt och svartpeppar
Macka
8 skivor
surdegsbröd
4 st
krispiga salladsblad
8 skivor
tomat
8 skivor
rödlök

Så gör du

1
Sätt ugnen på 150°C. Salta och peppra kalkonovanlåret och stek i en het panna med skinnsidan nedåt.
2
När köttet fått en fin yta runt omkring lägg köttet i en ugnsfast form och ställ in i ugnen. Köttet ska få en innertemperatur på 70°C, då är det klart. Ta ut köttet och låt det svalna.
3
Stöt rosépepparn i en mortel och blanda den med övriga ingredienser till marinaden. Täck det svalnade kalkonovanlåret i rejält med marinad. (köttet kan förberedas dagen innan och kan med fördel ligga i marinaden i kylskåpet under natten).
4
Blanda alla ingredienser till manchegokrämen, smaka av med salt och peppar.
5
Bred krämen på brödet, lägg på salladsblad, tomat, rödlök och skivat kalkonovanlår. Avsluta med en skiva bröd som lock. Plasta in mackorna och packa ned i picknickkorgen.

Fler Recept

Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer