Foodservice

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Matig paj med kalkon, zucchini och gruyèreost. Laga en extra stor så blir det en perfekt lunch också. Ät med krispig grönsallad.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

PAJBOTTEN:
140 g
smör, kallt
2 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
2 krm
salt
2 msk
vatten, kallt
FYLLNING:
4 st
ägg
2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
0,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar, mald
0,5 st
grön zucchini
300 g
kantareller
1 st
gul lök
200 g
picknicklår av kalkon
1 dl
riven gruyèreost

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°.
2
Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke. Blanda i vetemjöl, grahamsmjöl, salt och vatten. Arbeta ihop till en smidig pajdeg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.
3
Kavla ut och fodra en pajform med degen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajen i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°.
4
Vispa ihop en äggstanning av ägg, grädde och mjölk. Tillsätt salt och svartpeppar. Strimla och fräs zucchinin, löken och kantarellerna i lite smör i en stekpanna. Låt det svalna och lägg över pajformen. Skär kalkonen i små tärningar och lägg i.
5
Häll i äggstanningen och strö över osten. Grädda pajen i 40-45 minuter, eller tills äggstanningen har stannat.

Fler Recept

Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer