Foodservice

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Matig paj med kalkon, zucchini och gruyèreost. Laga en extra stor så blir det en perfekt lunch också. Ät med krispig grönsallad.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

PAJBOTTEN:
140 g
smör, kallt
2 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
2 krm
salt
2 msk
vatten, kallt
FYLLNING:
4 st
ägg
2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
0,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar, mald
0,5 st
grön zucchini
300 g
kantareller
1 st
gul lök
200 g
picknicklår av kalkon
1 dl
riven gruyèreost

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°.
2
Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke. Blanda i vetemjöl, grahamsmjöl, salt och vatten. Arbeta ihop till en smidig pajdeg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.
3
Kavla ut och fodra en pajform med degen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajen i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°.
4
Vispa ihop en äggstanning av ägg, grädde och mjölk. Tillsätt salt och svartpeppar. Strimla och fräs zucchinin, löken och kantarellerna i lite smör i en stekpanna. Låt det svalna och lägg över pajformen. Skär kalkonen i små tärningar och lägg i.
5
Häll i äggstanningen och strö över osten. Grädda pajen i 40-45 minuter, eller tills äggstanningen har stannat.

Fler Recept

Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer