Foodservice

Kalkonrevbensspjäll

Förföriska dofter och kryddig smak på dessa läckra revbensspjäll.

(0st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 90 min

Ingredienser

1 kg
ovanlår, benfritt
2 st
hönsbuljongtärningar
vatten
0,5 msk
kryddblandning med örter
0,5 msk
salt
Till glasering:
3 msk
sirap
3 msk
koncentrerad apelsinjuice
1 tsk
salt
Citrusmarinerad fänkålsallad:
1 st
citron, saften
1 dl
olivolja, gärna kallpressad
1 msk
honung
1 st
fänkål
1 st
apelsin
1 st
granatäpple
100 g
ruccolasallad, eller färsk grönkål
1 st
liten knippa dill
1 dl
sötmandel, rostad i en torr stekpanna
salt
vitpeppar

Så gör du

1
Koka upp vattnet, och lägg ned ovanlåret, vattnet skall täcka. Skumma av med en hålslev, tills vattnet är någorlunda klart.
2
Tillsätt hönsbuljongtärningar, kryddblandningen och salt. Koka i ca 1 timme. Låt det gärna svalna i buljongen.
3
Ta upp köttet och lägg på en tallrik eller i en platt form, plasta. Lägg en tyngd ovanpå, ex. en skärbräda och något tungt ovanpå den.
4
Sätt in alltihop i kylen över natten eller några timmar.
5
Blanda citronsaft, olivolja, honung och vitpeppar.
6
Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin.
7
Skär ut apelsinfiléer ur apelsinen. Plocka kärnorna ur granatäpplet. Hacka över ruccolasalladen och plocka dillen i små kvistar. Blanda alla ingredienserna.
8
Strö över mandeln strax före servering.
9
Inför serveringen: Sätt ugnen på 225 grader.
10
Blanda samman glaseringen.
11
Skär lårköttet i 5-6 breda bitar, pensla generöst med glacen.
12
Sätt in i ugnen på galler och låt allt bli varmt och få fin färg, ca 15 minuter. Vänd gärna någon gång under tiden och pensla.
13
Servera tillsammans med salladen, eller exempelvis ris och stekta grönsaker.

Fler Recept

Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer