Foodservice

Kalkonsalamichips med dipp

Lika gott som drinktilltugg på festen som att sitta och knapra på i favoritfåtöljen tillsammans med en bra bok.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

Kalkonsalamichips
150g
kallrökt kalkonkorv
Jalapeñodipp
2 dl
grekisk yoghurt
1 st
vitlöksklyfta
1 st
färsk jalapeño
1 tsk
flytande honung
2 krm
salt
3-4 droppar
grön tabasco
Rostad paprika- & ajvardipp
2 dl
ajvar
50g
grillad paprika, finns på burk
2 msk
olja från paprikorna, eller olivolja
2 msk
rödlök, hackad

Så gör du

1
Kalkonsalamichips; sätt ugnen på 200°C . Skiva den kallrökta kalkonkorven i tunna skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
2
Ställ in plåten i ugnen i ca 5-8 minuter, beroende på hur tjocka skivorna är. Vänd gärna på skivorna en gång.
3
Jalapeñodipp; hacka vitlöken fint och skär jalapeñon i fina bitar. Blanda ihop alla ingredienser.
4
Rostad paprika- & ajvardipp; lagg ajvar i en liten skål och skär paprikan i små bitar. Blanda ner paprikabitarna, olja och rödlöken i ajvaren.
5
Servera salamichipsen till dippsåserna.

Fler Recept

Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer