Foodservice

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

En fräsch sallad som är lika inbjudande att titta på som att äta.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

12 st
skivor kalkonpastrami
500 g
färskpotatis
2–3 msk
rapsolja
100 g
sockerärter
salt
1 st
salladshuvud, tex crispsallad eller romansallad
1 st
grönt äpple
1 dl
saltrostad blandning av frön och nötter (finns färdig i butik)
ärtskott
Pepparrotskräm:
2 dl
crème fraiche
1 tsk
flytande honung
1 msk
pepparrot, nyriven
1 krm
salt

Så gör du

1
Sätt ugnen på 225º.
2
Dela stora potatisar. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt i rapsoljan. Rosta potatisarna i ugnen 15–20 minuter tills de fått fin färg och är mjuka.
3
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sockerärterna. Låt koka upp och sjud ett par minuter. Häll av vattnet.
4
Riv salladen grovt. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Strimla kalkonpastramin. Blanda alla ingredienser i en stor skål eller i portionsskålar.
5
Blanda crème fraiche, honung, pepparrot, salt och servera till salladen.
6
Strö över saltrostade frön och nötter, ärtskott och riv gärna lite färsk pepparrot över salladen.

Fler Recept

Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer