Foodservice

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

En fräsch sallad som är lika inbjudande att titta på som att äta.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

12 st
skivor kalkonpastrami
500 g
färskpotatis
2–3 msk
rapsolja
100 g
sockerärter
salt
1 st
salladshuvud, tex crispsallad eller romansallad
1 st
grönt äpple
1 dl
saltrostad blandning av frön och nötter (finns färdig i butik)
ärtskott
Pepparrotskräm:
2 dl
crème fraiche
1 tsk
flytande honung
1 msk
pepparrot, nyriven
1 krm
salt

Så gör du

1
Sätt ugnen på 225º.
2
Dela stora potatisar. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt i rapsoljan. Rosta potatisarna i ugnen 15–20 minuter tills de fått fin färg och är mjuka.
3
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sockerärterna. Låt koka upp och sjud ett par minuter. Häll av vattnet.
4
Riv salladen grovt. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Strimla kalkonpastramin. Blanda alla ingredienser i en stor skål eller i portionsskålar.
5
Blanda crème fraiche, honung, pepparrot, salt och servera till salladen.
6
Strö över saltrostade frön och nötter, ärtskott och riv gärna lite färsk pepparrot över salladen.

Fler Recept

Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer