Foodservice

Kalkonschnitzel med morotsquinoa

Saftig kalkonschnitzel tillsammans med en fräsch morotsquinoa. Lika god att äta kall som varm! Varje ingrediens är noga utvald av vår butikschef och kostrådgivare Kim Nordin. En rätt som är lätt att älska!

Näringsinnehåll per portion: 558 kcal, 48,7 g protein, 24,8 g fett, 66,4 g kolhydrater

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonschnitzel
800 g
kalkonbröstschnitzel
1 msk
stark, grovkornig senap
1 st
citron, saften
1 tsk
honung
1 msk
dill, hackad
4 msk
rapsolja
Morotsquinoa
3,5 dl
quinoafrö
1 st
morot, tärnad
1/4 st
rättika, tärnad
1 st
squash, tärnad
300 g
tomat, tärnad
1 knippe
bladpersilja, hackad
1 st
apelsin, ekologisk, saften & skalet
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Rör ihop en marinad av senap, citronsaft, honung, dill och 2 msk av rapsoljan. Arbeta in marinaden i kalkonschnitzlarna och låt dem ligga och dra i 20 min.
2
Koka quinoan med en del quinoa och två delar vatten. Ta av kastrullen när vattnet kokat bort.
3
Låt quinoan svalna helt och bland den med morot, rättika, squash, bladpersilja och tomat till en sallad. Vispa ihop en dressing av saften och skalet från apelsinen och resten av rapsoljan. Smaksätt med salt och peppar.
4
Stek kalkonschnitzlarna på lagom värme cirka 3 minuter på varje sida. Servera genast tillsammans med quinoasallad.

Fler Recept

Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer