Foodservice

Kalkonsoppa med dragon

Värmande soppa med den utmärkta kombon kalkon och dragon. Går dessutom snabbt att tillaga!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450g
bröstbitar från kalkon
1 st
gul lök
½ st
purjolök
2 st
vitlöksklyftor
½ st
rotselleri
2 st
morötter
olivolja till stekning
2 msk
torkad dragon
3 msk
kycklingfond
2,5 dl
matlagningsgrädde
1L
vatten
3 tsk
vitvinsvinäger
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala och hacka gul lök, purjolök och vitlök fint. Skala rotfrukterna och tärna i små tärningar (ca 1cm x 1 cm). Fräs löken och rotfrukterna i lite olivolja i en stor kastrull.
2
Tillsätt dragon, kycklingfond, matlagningsgrädde, vatten och vitvinsvinäger och låt soppan småputtra i ca 10 minuter.
3
Tillsätt bröstbitarna och låt soppan koka i ca 5 minuter till köttet är genomlagat.
4
Smaka av soppan med salt och peppar och servera den rykande het tillsammans med nybakat bröd.

Fler Recept

Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer