Foodservice

Kalkonsoppa med dragon

Värmande soppa med den utmärkta kombon kalkon och dragon. Går dessutom snabbt att tillaga!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450g
bröstbitar från kalkon
1 st
gul lök
½ st
purjolök
2 st
vitlöksklyftor
½ st
rotselleri
2 st
morötter
olivolja till stekning
2 msk
torkad dragon
3 msk
kycklingfond
2,5 dl
matlagningsgrädde
1L
vatten
3 tsk
vitvinsvinäger
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala och hacka gul lök, purjolök och vitlök fint. Skala rotfrukterna och tärna i små tärningar (ca 1cm x 1 cm). Fräs löken och rotfrukterna i lite olivolja i en stor kastrull.
2
Tillsätt dragon, kycklingfond, matlagningsgrädde, vatten och vitvinsvinäger och låt soppan småputtra i ca 10 minuter.
3
Tillsätt bröstbitarna och låt soppan koka i ca 5 minuter till köttet är genomlagat.
4
Smaka av soppan med salt och peppar och servera den rykande het tillsammans med nybakat bröd.

Fler Recept

Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer