Foodservice

Kalkonsoppa med dragon

Värmande soppa med den utmärkta kombon kalkon och dragon. Går dessutom snabbt att tillaga!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450g
bröstbitar från kalkon
1 st
gul lök
½ st
purjolök
2 st
vitlöksklyftor
½ st
rotselleri
2 st
morötter
olivolja till stekning
2 msk
torkad dragon
3 msk
kycklingfond
2,5 dl
matlagningsgrädde
1L
vatten
3 tsk
vitvinsvinäger
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala och hacka gul lök, purjolök och vitlök fint. Skala rotfrukterna och tärna i små tärningar (ca 1cm x 1 cm). Fräs löken och rotfrukterna i lite olivolja i en stor kastrull.
2
Tillsätt dragon, kycklingfond, matlagningsgrädde, vatten och vitvinsvinäger och låt soppan småputtra i ca 10 minuter.
3
Tillsätt bröstbitarna och låt soppan koka i ca 5 minuter till köttet är genomlagat.
4
Smaka av soppan med salt och peppar och servera den rykande het tillsammans med nybakat bröd.

Fler Recept

Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer