Foodservice

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Våra läckra grekiska grillspett passar utmärkt en varm sommarkväll. Servera som en hel rätt eller som ett inslag på buffébordet.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

800 g
kalkonfilé
3 msk
olivolja
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1 tsk
rosmarin färsk, hackad
3 krm
svartpeppar, nymald
2 msk
citronsaft, färskpressad
0,5 tsk
salt
8 st
grillspett
Klyftpotatis:
8 st
stora potatisar
2 msk
olivolja
0,5 tsk
salt
4 krm
paprikapulver
Grekisk bondsallad:
6 st
tomater
1 st
gurka
1 st
liten gul lök
100 g
Tzatziki:
1 st
gurka
0,5 tsk
salt
2 dl
matlagningsyoghurt
1-2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 krm
peppar

Så gör du

1
Skär köttet i 2-3 cm tjocka strimlor.
2
Blanda samman en marinad av olja, vitlök, rosmarin, peppar, salt och citron. Låt köttet marineras däri ca 1 timme.
3
Förbered sedan tzatzikin: riv gurkan på den grova sidan på rivjärnet. Häll på saltet och ställ på en tyngd så att gurkan vattnas ur ca 30 minuter
4
Sätt ugnen på 225 grader.
5
Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg i en oljad, ugnsfast form. Salta och strö över paprikapulver. Tillaga i mitten av ugnen ca 45 minuter.
6
Förbered grillen.
7
Gör bondsalladen: skär tomaterna i klyftor, gurkan i stavar, strimla löken och lägg allt på ett fat. Smula över fetaosten.
8
Häll bort vattnet från gurkan till tzatsikin och blanda i matlagningsyoghurt, vitlök och peppar. Trä upp köttet längs med på spetten och grilla dem.
9
Servera med klyftpotatis, bondsallad och tzatsiki.

Fler Recept

Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Kålpudding

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer