Foodservice

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Detta recept är framtaget av Sofie Gudmundsson som kom trea i tävling Sveriges Mästerkock 2016. Spetten är perfekta att förbereda dagen innan så att glazen verkligen tränger in i köttet. Eftersom glazen har lite hetta passar den väldigt bra med den lite söta kokosdippen.

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonspett och glaze
800 g
kalkonbröstfilé
1 msk
flytande honung
1 tsk
sriracha chilisås (finns i den asiatiska hyllan i din livsmedelsaffär).
1 msk
japansk soja
1 st
vitlöksklyfta, pressad
2 tsk
limesaft och limeskal
1 krm
röd currypasta
0,5 dl
kokosflingor
8 st
korta grillspett
Kokosdipp
1 dl
kokosgrädde
1 st
lime, rivet skal och saft
½ st
röd chili, hackad
salt och svartpeppar
Nudelsallad
400 g
äggnudlar
1 st
lime, rivet skal och saft
½ st
röd chili, hackad
½ st
urkärnad gurka, skivad
1 msk
sesamolja
0,5 dl
japansk soja
hackad koriander

Så gör du

1
Strimla kalkonbröstet och trä upp strimlorna på grillspetten. Blanda ingredienserna till glazen. Dela upp glazen i två skålar. Pensla spetten med glazen från den ena skålen. Låt spetten vila i ca 20-60 minuter.
2
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene färg.
3
Stek spetten i en stekpanna eller grilla dem så att de får fin färg och är genomstekta. Tag en ny pensel och pensla de färdiga spetten med glazen från den andra skålen. Strö över den rostade kokosen.
4
Blanda ingredienserna till kokosdippen. Smaka av med salt och peppar.
5
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Skölj i kallt vatten. Lägg nudlarna i en skål med lock. Blanda i limeskal, limesaft, gurka, röd chili, sesamolja, japansk soja och koriander.

Fler Recept

Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer