Foodservice

Kalkonstek med honung och vitlök

Ett utmärkt alternativ till den traditionella lammsteken. Serveras som en del av buffén eller som ensamrätt.

(61st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1 st
benfritt ovanlår, ca 1kg
0,5 dl
flytande honung
0,5 dl
olja
2 msk
kinesisk soja
3 st
vitlöksklyftor, hackade
2 tsk
citronsaft
1 msk
salvia
1 msk
rosmarin
crema di Balsamico

Så gör du

1
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
2
Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar.
3
Sätt ugnen på 150 grader.
4
Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden. Stek i ugn ca 45 minuter eller tills steken har fått en innertemperatur på +70°C. Ös steken ett par gånger under tiden
5
Servera med skysås och klyftpotatis.

Fler Recept

Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer