Foodservice

Kalkonstek med honung och vitlök

Ett utmärkt alternativ till den traditionella lammsteken. Serveras som en del av buffén eller som ensamrätt.

(51st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1 st
benfritt ovanlår, ca 1kg
0,5 dl
flytande honung
0,5 dl
olja
2 msk
kinesisk soja
3 st
vitlöksklyftor, hackade
2 tsk
citronsaft
1 msk
salvia
1 msk
rosmarin
crema di Balsamico

Så gör du

1
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
2
Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar.
3
Sätt ugnen på 150 grader.
4
Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden. Stek i ugn ca 45 minuter eller tills steken har fått en innertemperatur på +70°C. Ös steken ett par gånger under tiden
5
Servera med skysås och klyftpotatis.

Fler Recept

Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer