Foodservice

Kalkonstek med honung och vitlök

Ett utmärkt alternativ till den traditionella lammsteken. Serveras som en del av buffén eller som ensamrätt.

(27st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1 st
benfritt ovanlår, ca 1kg
0,5 dl
flytande honung
0,5 dl
olja
2 msk
kinesisk soja
3 st
vitlöksklyftor, hackade
2 tsk
citronsaft
1 msk
salvia
1 msk
rosmarin
crema di Balsamico

Så gör du

1
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
2
Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar.
3
Sätt ugnen på 150 grader.
4
Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden. Stek i ugn ca 45 minuter eller tills steken har fått en innertemperatur på +70°C. Ös steken ett par gånger under tiden
5
Servera med skysås och klyftpotatis.

Fler Recept

Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med färska fikon och vattenkrasse

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer