Foodservice

Kalkonstroganoff

En klassiker i ny kostym. Uppdatera din stroganoff med strimlor av kalkon. Servera med ris, rikligt med sås och bladpersilja.

(44st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
kalkonstrimlor
2 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
150 g
champinjoner
3 msk
tomatpuré
3 dl
crème fraiche
3 tsk
skånsk senap
1 dl
vatten
persilja
salt & svartpeppar
smör eller olja till stekning

Så gör du

1
Bryn kalkonstrimlorna i matfett med hackad lök och vitlök.
2
Dela champinjonerna och låt steka tillsammans med kalkonen.
3
Tillsätt tomatpuré, skånsk senap och crème fraiche och det låt det koka på svag värme.
4
Tillsätt lite vatten om stroganoffen känns för tjock.
5
Smaka av med svartpeppar och salt.
6
Strö över hackad persilja och servera med ris och saltgurka.

Fler Recept

Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer