Foodservice

Kalkonstroganoff

En klassiker i ny kostym. Uppdatera din stroganoff med strimlor av kalkon. Servera med ris, rikligt med sås och bladpersilja.

(46st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
kalkonstrimlor
2 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
150 g
champinjoner
3 msk
tomatpuré
3 dl
crème fraiche
3 tsk
skånsk senap
1 dl
vatten
persilja
salt & svartpeppar
smör eller olja till stekning

Så gör du

1
Bryn kalkonstrimlorna i matfett med hackad lök och vitlök.
2
Dela champinjonerna och låt steka tillsammans med kalkonen.
3
Tillsätt tomatpuré, skånsk senap och crème fraiche och det låt det koka på svag värme.
4
Tillsätt lite vatten om stroganoffen känns för tjock.
5
Smaka av med svartpeppar och salt.
6
Strö över hackad persilja och servera med ris och saltgurka.

Fler Recept

Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer