Foodservice

Kalkonstroganoff

En klassiker i ny kostym. Uppdatera din stroganoff med strimlor av kalkon. Servera med ris, rikligt med sås och bladpersilja.

(46st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
kalkonstrimlor
2 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
150 g
champinjoner
3 msk
tomatpuré
3 dl
crème fraiche
3 tsk
skånsk senap
1 dl
vatten
persilja
salt & svartpeppar
smör eller olja till stekning

Så gör du

1
Bryn kalkonstrimlorna i matfett med hackad lök och vitlök.
2
Dela champinjonerna och låt steka tillsammans med kalkonen.
3
Tillsätt tomatpuré, skånsk senap och crème fraiche och det låt det koka på svag värme.
4
Tillsätt lite vatten om stroganoffen känns för tjock.
5
Smaka av med svartpeppar och salt.
6
Strö över hackad persilja och servera med ris och saltgurka.

Fler Recept

Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer