Foodservice

Kalkontårta med färska fikon och vattenkrasse

Denna smarriga rätt kan serveras som enskild rätt eller som en favorit på buffébordet.

(1st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

Botten:
400 g
kavring
150 g
smör
Fyllning:
12 st
skivor extrarökt kalkon
8 st
gelatinblad
6 dl
gräddfil
0,5 dl
crème fraiche
1 st
rödlök
1 st
knippe gräslök, hackad
1 dl
uccola, hackad
0,5 tsk
salt
1 krm
vitpeppar, mald
Garnering:
10 st
skivor extrarökt kalkon
2 st
fikon
vattenkrasse

Så gör du

1
Kör kavringen till smulor i en mixer.
2
Smält smöret och mixa tillsammans med smulorna. Lägg allt i en springform, ca 24 cm i diameter. Platta till lätt med en sked.
3
Gör fyllningen.
4
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5–10 minuter.
5
Skala och hacka löken (spar ca 2 msk till garnering)
6
Skär kalkonskivorna i små bitar. Blanda gräddfil och crème fraiche och rör sedan ner kalkon och lök. Vänd ner hackad gräslök och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
7
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull.
8
Blanda ner ca 1 dl av fyllningen i kastrullen.
9
Rör därefter ner gelatinblandningen i skålen med resten av fyllningen.
10
Häll fyllningen i spring-formen och ställ in i kylen i minst 3–4 timmar.
11
Lossa kanten med en vass kniv och tag bort ringen på formen.
12
Garnera tårtan med kalkonskivorna tillsammans med fikon skurna i klyftor.
13
Toppa med vattenkrasse och strö över resten av den hackade rödlöken.

Fler Recept

Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer