Foodservice

Kalkontårta med färska fikon och vattenkrasse

Denna smarriga rätt kan serveras som enskild rätt eller som en favorit på buffébordet.

(1st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

Botten:
400 g
kavring
150 g
smör
Fyllning:
12 st
skivor extrarökt kalkon
8 st
gelatinblad
6 dl
gräddfil
0,5 dl
crème fraiche
1 st
rödlök
1 st
knippe gräslök, hackad
1 dl
uccola, hackad
0,5 tsk
salt
1 krm
vitpeppar, mald
Garnering:
10 st
skivor extrarökt kalkon
2 st
fikon
vattenkrasse

Så gör du

1
Kör kavringen till smulor i en mixer.
2
Smält smöret och mixa tillsammans med smulorna. Lägg allt i en springform, ca 24 cm i diameter. Platta till lätt med en sked.
3
Gör fyllningen.
4
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5–10 minuter.
5
Skala och hacka löken (spar ca 2 msk till garnering)
6
Skär kalkonskivorna i små bitar. Blanda gräddfil och crème fraiche och rör sedan ner kalkon och lök. Vänd ner hackad gräslök och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
7
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull.
8
Blanda ner ca 1 dl av fyllningen i kastrullen.
9
Rör därefter ner gelatinblandningen i skålen med resten av fyllningen.
10
Häll fyllningen i spring-formen och ställ in i kylen i minst 3–4 timmar.
11
Lossa kanten med en vass kniv och tag bort ringen på formen.
12
Garnera tårtan med kalkonskivorna tillsammans med fikon skurna i klyftor.
13
Toppa med vattenkrasse och strö över resten av den hackade rödlöken.

Fler Recept

Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé i cidersås

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer