Foodservice

Tacos med kalkon och guacamole

Smakrika tacos som för smaklökarna till Mexico, med mjuk avocado, chili och strimlad kalkon. Perfekt till fredagsmyset.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
strimlad kalkon
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk
torkad oregano
1 msk
smoked paprika
0,25 tsk
chiliflakes
1 tsk
spiskummin
matolja
vatten
Guacamole:
3 st
stora, mogna avokado
1 msk
limesaft
0,5 st
chli, urkärnad
koriander efter smak
salt
svartpeppar
Tillbehör:
tacoskal
limeklyftor
sallad, t.ex. roman- eller isbergssallad
majskorn
färsk koriander
strimlad rödlök
salsa

Så gör du

1
Börja med guacamolen. Kärna och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med limesaft och finhackad chili. Vänd ner hackad koriander och smaka av med salt och svartpeppar.
2
Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn kalkonen. Tillsätt vitlök och kryddor och låt fräsa med tills vitlöken mjuknat. Tillsätt lite vätska och låt den koka in.
3
Gör tacos med skal, kalkon, guacamole, färsk koriander och valfria tillbehör.

Fler Recept

Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer