Foodservice

Tacos med kalkon och guacamole

Smakrika tacos som för smaklökarna till Mexico, med mjuk avocado, chili och strimlad kalkon. Perfekt till fredagsmyset.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
strimlad kalkon
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk
torkad oregano
1 msk
smoked paprika
0,25 tsk
chiliflakes
1 tsk
spiskummin
matolja
vatten
Guacamole:
3 st
stora, mogna avokado
1 msk
limesaft
0,5 st
chli, urkärnad
koriander efter smak
salt
svartpeppar
Tillbehör:
tacoskal
limeklyftor
sallad, t.ex. roman- eller isbergssallad
majskorn
färsk koriander
strimlad rödlök
salsa

Så gör du

1
Börja med guacamolen. Kärna och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med limesaft och finhackad chili. Vänd ner hackad koriander och smaka av med salt och svartpeppar.
2
Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn kalkonen. Tillsätt vitlök och kryddor och låt fräsa med tills vitlöken mjuknat. Tillsätt lite vätska och låt den koka in.
3
Gör tacos med skal, kalkon, guacamole, färsk koriander och valfria tillbehör.

Fler Recept

Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer