Foodservice

Tacos med kalkon och guacamole

Smakrika tacos som för smaklökarna till Mexico, med mjuk avocado, chili och strimlad kalkon. Perfekt till fredagsmyset.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
strimlad kalkon
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk
torkad oregano
1 msk
smoked paprika
0,25 tsk
chiliflakes
1 tsk
spiskummin
matolja
vatten
Guacamole:
3 st
stora, mogna avokado
1 msk
limesaft
0,5 st
chli, urkärnad
koriander efter smak
salt
svartpeppar
Tillbehör:
tacoskal
limeklyftor
sallad, t.ex. roman- eller isbergssallad
majskorn
färsk koriander
strimlad rödlök
salsa

Så gör du

1
Börja med guacamolen. Kärna och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med limesaft och finhackad chili. Vänd ner hackad koriander och smaka av med salt och svartpeppar.
2
Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn kalkonen. Tillsätt vitlök och kryddor och låt fräsa med tills vitlöken mjuknat. Tillsätt lite vätska och låt den koka in.
3
Gör tacos med skal, kalkon, guacamole, färsk koriander och valfria tillbehör.

Fler Recept

Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer