Foodservice

Kentucky Turkey

Enkelt och himmelskt gott, utan krångel!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

4 st
färska kalkonvingar eller lårklubbor
1 st
ägg
0,5 dl
mjölk
1 dl
sesamfrö
1 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
0,5 tsk
vitpeppar
0,5 tsk
paprikapulver
50 g
smör

Så gör du

1
Vispa ihop ägg och mjölk i en djup tallrik.
2
Blanda sesamfrö, mjöl, salt, peppar och paprika i en annan.
3
Smält smöret.
4
Vänd vingarna först i mjölk/äggblandningen sedan i mjöl med kryddor. Lägg dem på folieklädd plåt och droppa smöret över.
5
Stek i 200° ugn i ca 1-1,5 timmar.
6
Bakade potatishalvor: Tvätta och halvera stora potatisar. Pensla snittytorna med smält smör och strö på grovt salt och kummin.
7
Baka potatisarna i ugn bredvid kalkonvingarna i ca 45 minuter.
8
Servera de frasiga vingarna med bakade potatishalvor och tomatsallad.

Fler Recept

Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med soltorkade tomater

Läs Mer