Foodservice

Kentucky Turkey

Enkelt och himmelskt gott, utan krångel!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

4 st
färska kalkonvingar eller lårklubbor
1 st
ägg
0,5 dl
mjölk
1 dl
sesamfrö
1 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
0,5 tsk
vitpeppar
0,5 tsk
paprikapulver
50 g
smör

Så gör du

1
Vispa ihop ägg och mjölk i en djup tallrik.
2
Blanda sesamfrö, mjöl, salt, peppar och paprika i en annan.
3
Smält smöret.
4
Vänd vingarna först i mjölk/äggblandningen sedan i mjöl med kryddor. Lägg dem på folieklädd plåt och droppa smöret över.
5
Stek i 200° ugn i ca 1-1,5 timmar.
6
Bakade potatishalvor: Tvätta och halvera stora potatisar. Pensla snittytorna med smält smör och strö på grovt salt och kummin.
7
Baka potatisarna i ugn bredvid kalkonvingarna i ca 45 minuter.
8
Servera de frasiga vingarna med bakade potatishalvor och tomatsallad.

Fler Recept

Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer