Foodservice

Kentucky Turkey

Enkelt och himmelskt gott, utan krångel!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

4 st
färska kalkonvingar eller lårklubbor
1 st
ägg
0,5 dl
mjölk
1 dl
sesamfrö
1 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
0,5 tsk
vitpeppar
0,5 tsk
paprikapulver
50 g
smör

Så gör du

1
Vispa ihop ägg och mjölk i en djup tallrik.
2
Blanda sesamfrö, mjöl, salt, peppar och paprika i en annan.
3
Smält smöret.
4
Vänd vingarna först i mjölk/äggblandningen sedan i mjöl med kryddor. Lägg dem på folieklädd plåt och droppa smöret över.
5
Stek i 200° ugn i ca 1-1,5 timmar.
6
Bakade potatishalvor: Tvätta och halvera stora potatisar. Pensla snittytorna med smält smör och strö på grovt salt och kummin.
7
Baka potatisarna i ugn bredvid kalkonvingarna i ca 45 minuter.
8
Servera de frasiga vingarna med bakade potatishalvor och tomatsallad.

Fler Recept

Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer