Foodservice

Kentucky Turkey

Enkelt och himmelskt gott, utan krångel!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

4 st
färska kalkonvingar eller lårklubbor
1 st
ägg
0,5 dl
mjölk
1 dl
sesamfrö
1 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
0,5 tsk
vitpeppar
0,5 tsk
paprikapulver
50 g
smör

Så gör du

1
Vispa ihop ägg och mjölk i en djup tallrik.
2
Blanda sesamfrö, mjöl, salt, peppar och paprika i en annan.
3
Smält smöret.
4
Vänd vingarna först i mjölk/äggblandningen sedan i mjöl med kryddor. Lägg dem på folieklädd plåt och droppa smöret över.
5
Stek i 200° ugn i ca 1-1,5 timmar.
6
Bakade potatishalvor: Tvätta och halvera stora potatisar. Pensla snittytorna med smält smör och strö på grovt salt och kummin.
7
Baka potatisarna i ugn bredvid kalkonvingarna i ca 45 minuter.
8
Servera de frasiga vingarna med bakade potatishalvor och tomatsallad.

Fler Recept

Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer