Foodservice

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

En lättlagad gryta av krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

400 g
kalkongrytbitar eller bröstbitar från kalkon
olja
1 st
stor gul lök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
40 g
färsk ingefära, finhackad
2 st
stora morötter, tärnade
2-3 tsk
curry vindaloo (torr kryddblandning)
1 st
burk kokosmjölk, ca 400 ml
2 dl
hönsbuljong
0,5 st
blomkålshuvud, i små buketter
Till servering:
färsk koriander, grovhackad
sötmandel, rostad och hackad
basmatiris
naanbröd

Så gör du

1
Bryn kalkongrytbitar i olja i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, morot och curry. Låt det fräsa med tills löken mjuknat.
2
Slå på kokosmjölk och hönsbuljong, salta och låt koka upp. Sjud utan lock i ca 25 min. Tillsätt blomkålen och låt den sjuda med i ca 10 min, eller tills den precis mjuknat.
3
Smaka av grytan med salt och peppar.
4
Servera med koriander och hackad mandel på toppen tillsammans med kokt ris och naanbröd.

Fler Recept

Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé i cidersås

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer