Foodservice

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

En lättlagad gryta av krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

400 g
kalkongrytbitar eller bröstbitar från kalkon
olja
1 st
stor gul lök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
40 g
färsk ingefära, finhackad
2 st
stora morötter, tärnade
2-3 tsk
curry vindaloo (torr kryddblandning)
1 st
burk kokosmjölk, ca 400 ml
2 dl
hönsbuljong
0,5 st
blomkålshuvud, i små buketter
Till servering:
färsk koriander, grovhackad
sötmandel, rostad och hackad
basmatiris
naanbröd

Så gör du

1
Bryn kalkongrytbitar i olja i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, morot och curry. Låt det fräsa med tills löken mjuknat.
2
Slå på kokosmjölk och hönsbuljong, salta och låt koka upp. Sjud utan lock i ca 25 min. Tillsätt blomkålen och låt den sjuda med i ca 10 min, eller tills den precis mjuknat.
3
Smaka av grytan med salt och peppar.
4
Servera med koriander och hackad mandel på toppen tillsammans med kokt ris och naanbröd.

Fler Recept

Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer