Foodservice

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

En lättlagad gryta av krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

400 g
kalkongrytbitar eller bröstbitar från kalkon
olja
1 st
stor gul lök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
40 g
färsk ingefära, finhackad
2 st
stora morötter, tärnade
2-3 tsk
curry vindaloo (torr kryddblandning)
1 st
burk kokosmjölk, ca 400 ml
2 dl
hönsbuljong
0,5 st
blomkålshuvud, i små buketter
Till servering:
färsk koriander, grovhackad
sötmandel, rostad och hackad
basmatiris
naanbröd

Så gör du

1
Bryn kalkongrytbitar i olja i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, morot och curry. Låt det fräsa med tills löken mjuknat.
2
Slå på kokosmjölk och hönsbuljong, salta och låt koka upp. Sjud utan lock i ca 25 min. Tillsätt blomkålen och låt den sjuda med i ca 10 min, eller tills den precis mjuknat.
3
Smaka av grytan med salt och peppar.
4
Servera med koriander och hackad mandel på toppen tillsammans med kokt ris och naanbröd.

Fler Recept

Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer