Foodservice

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

En lättlagad gryta av krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

400 g
kalkongrytbitar eller bröstbitar från kalkon
olja
1 st
stor gul lök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
40 g
färsk ingefära, finhackad
2 st
stora morötter, tärnade
2-3 tsk
curry vindaloo (torr kryddblandning)
1 st
burk kokosmjölk, ca 400 ml
2 dl
hönsbuljong
0,5 st
blomkålshuvud, i små buketter
Till servering:
färsk koriander, grovhackad
sötmandel, rostad och hackad
basmatiris
naanbröd

Så gör du

1
Bryn kalkongrytbitar i olja i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, morot och curry. Låt det fräsa med tills löken mjuknat.
2
Slå på kokosmjölk och hönsbuljong, salta och låt koka upp. Sjud utan lock i ca 25 min. Tillsätt blomkålen och låt den sjuda med i ca 10 min, eller tills den precis mjuknat.
3
Smaka av grytan med salt och peppar.
4
Servera med koriander och hackad mandel på toppen tillsammans med kokt ris och naanbröd.

Fler Recept

Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Asiatisk nudelsallad med stekt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer