Foodservice

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Kung Ingels kalkonkorv är Ingelsta Kalkons svar på den traditionella stekkorven. Servera den tillsammans med rotfruktsstomp som piffas med riven parmesanost.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500g
Kung Ingels kalkonkorv
smör till stekning
2 st
stora potatisar
½ st
rotselleri
2 st
morötter
2 st
palsternackor
50g
parmesanost, finriven
1 kruka
bladpersilja, hackad
2 msk
olivolja
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala rotfrukterna och dela dem i bitar som är ca 1,5x1,5 cm stora. Koka bitarna i en gryta med saltat vatten tills de blivit mjuka. Häll av vattnet.
2
Stöt potatisen till ett grovt mos. Tillsätt parmesanosten, persiljan och olivoljan, blanda runt. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Skiva korven i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek i lite smör på ett stekjärn.
4
Servera den nystekta kalkonkorven med rotfruktsstompet och en krispig sallad. För lite extra fest toppa med extra parmesanost.

Fler Recept

Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer