Foodservice

Lingonmarinerat kalkonlår

Kalkonlår som tillagas under lång tid på låg temperatur blir fantastiskt gott!

(0st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 150 min

Ingredienser

1 st
helt kalkonlår, ca 1,5kg
Marinad
2 dl
lingonsylt
1½ msk
ättika, 12%
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 msk
soja
1 tsk
rosmarin, torkad
1 tsk
timjan, torkad
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Salta och peppra kalkonlåret. Blanda ingredienserna till marinaden och låt köttet marineras, gärna över natten.
2
Värm ugnen till 125°C och sätt in kalkonlåret och låt det tillagas långsamt i ca ca 2,5 timmar tills innertemperaturen visar +70°C.
3
Tag ur köttet ur ugnen och låt det vila en stund i aluminiumfolie innan servering.
4
Tips! Servera kalkonlåret med en potatisgratäng toppad med västerbottenost.

Fler Recept

Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé i cidersås

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer