Foodservice

Lingonmarinerat kalkonlår

Kalkonlår som tillagas under lång tid på låg temperatur blir fantastiskt gott!

(12st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 150 min

Ingredienser

1 st
helt kalkonlår, ca 1,5kg
Marinad
2 dl
lingonsylt
1½ msk
ättika, 12%
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 msk
soja
1 tsk
rosmarin, torkad
1 tsk
timjan, torkad
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Salta och peppra kalkonlåret. Blanda ingredienserna till marinaden och låt köttet marineras, gärna över natten.
2
Värm ugnen till 125°C och sätt in kalkonlåret och låt det tillagas långsamt i ca ca 2,5 timmar tills innertemperaturen visar +70°C.
3
Tag ur köttet ur ugnen och låt det vila en stund i aluminiumfolie innan servering.
4
Tips! Servera kalkonlåret med en potatisgratäng toppad med västerbottenost.

Fler Recept

Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer