Foodservice

Lingonmarinerat kalkonlår

Kalkonlår som tillagas under lång tid på låg temperatur blir fantastiskt gott!

(15st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 150 min

Ingredienser

1 st
helt kalkonlår, ca 1,5kg
Marinad
2 dl
lingonsylt
1½ msk
ättika, 12%
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 msk
soja
1 tsk
rosmarin, torkad
1 tsk
timjan, torkad
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Salta och peppra kalkonlåret. Blanda ingredienserna till marinaden och låt köttet marineras, gärna över natten.
2
Värm ugnen till 125°C och sätt in kalkonlåret och låt det tillagas långsamt i ca ca 2,5 timmar tills innertemperaturen visar +70°C.
3
Tag ur köttet ur ugnen och låt det vila en stund i aluminiumfolie innan servering.
4
Tips! Servera kalkonlåret med en potatisgratäng toppad med västerbottenost.

Fler Recept

Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer