Foodservice

Marias Tortillalasagne

Supergod lasagne med tydlig tacosmak. Servera med sallad, tacosås och guacamole.

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

500 g
strimlad kalkonlårfilé
1 st
stor gul lök
2 st
röda paprikor
300 g
färska champinjoner
2 msk
olja
1 st
påse taco kryddmix
400 g
krossade tomater
1 dl
vatten
1 msk
vetemjöl eller maizena
1,5 dl
matlagningsgrädde
2 st
vitlöksklyftor
2-3 krm
chilipulver
1 tsk
spiskummin
8 st
tortillabröd, medium size
200 g
riven ost
salt
peppar

Så gör du

1
Skiva löken, strimla paprikan och dela champinjonerna i bitar.
2
Stek strimlorna i oljan och krydda med tacokrydda.
3
Lägg i grönsakerna och fräs en stund. Tillsätt krossade tomater, vatten, mjöl, grädde, vitlök och kryddor. Låt koka i ca 10 minuter.
4
Smörj en springform och varva tortillabröd, sås och ost. Börja med bröd, och avsluta med bröd och ost på toppen.
5
Grädda i ugn 175 grader ca 20-30 minuter.
6
Servera med grönsallad, tacosås och guacamole!

Fler Recept

Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer