Foodservice

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Medelhavet möter kalkon i denna gryta med paprika, fetaost och svarta oliver. Servera grytan med ris, pasta eller potatis. Lätt att laga!

(8st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
kalkongrytbitar eller bröstbitar från kalkon
1 msk
olja
0,5 st
purjolök
1 st
gul paprika
500 g
krossade tomater (gärna med basilikasmak)
2 msk
kycklingfond
100 g
fetaost
1 dl
svarta oliver, gärna med kärna
salt
peppar

Så gör du

1
Bryn köttet i en teflonpanna med oljan
2
Strimla purjolöken och skär ringar av paprikan.
3
Tillsätt grönsakerna och låt dem mjukna utan att få färg.
4
Häll över tomatkrosset och tillsätt fonden. Låt sjuda ca 10 minuter så att köttet blir genomstekt.
5
Smula i fetaost och blanda ner oliverna. Krydda efter smak och beroende av hur salt osten är.
6
Servera grytan med kokt ris, pasta eller potatis.

Fler Recept

Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer