Foodservice

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Medelhavet möter kalkon i denna gryta med paprika, fetaost och svarta oliver. Servera grytan med ris, pasta eller potatis. Lätt att laga!

(10st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
kalkongrytbitar eller bröstbitar från kalkon
1 msk
olja
0,5 st
purjolök
1 st
gul paprika
500 g
krossade tomater (gärna med basilikasmak)
2 msk
kycklingfond
100 g
fetaost
1 dl
svarta oliver, gärna med kärna
salt
peppar

Så gör du

1
Bryn köttet i en teflonpanna med oljan
2
Strimla purjolöken och skär ringar av paprikan.
3
Tillsätt grönsakerna och låt dem mjukna utan att få färg.
4
Häll över tomatkrosset och tillsätt fonden. Låt sjuda ca 10 minuter så att köttet blir genomstekt.
5
Smula i fetaost och blanda ner oliverna. Krydda efter smak och beroende av hur salt osten är.
6
Servera grytan med kokt ris, pasta eller potatis.

Fler Recept

Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer