Foodservice

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Stelt kalkon i knapriga tacoskal tillsammans med kryddig tomatsalsa med koriander och limejuice. Lätt att laga!

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

400 g
strimlor av kalkonlårfilé
smör eller olja till stekning
1,5 msk
kryddblandning (ex. tacokrydda eller annan mix)
1 frp
minitubs (tacoskal)
tomatsalsa
crème fraiche
isbergssallad
Tomatsalsa:
2 st
tomater
0,5 st
rödlök
0,5 st
röd chilifrukt
1 msk
limejuice
0,5 dl
koriander (färsk)

Så gör du

1
Stek kalkonstrimlorna i lite matfett på ett stekjärn.
2
Krydda med valfri kryddmix och låt fräsa tills de är genomstekta, ca 5 minuter.
3
Finhacka tomater, rödlök och chilifrukten till salsan. Blanda i en skål, smaksätt med limejuice och finhackad koriander.
4
Värm tacoskalen enligt förpackningen.
5
Fyll skalen med sallad, kalkonstrimlor, crème fraiche och tomatsalsa.

Fler Recept

Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Porchetta av kalkon med äppelcidersås

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer