Foodservice

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Stelt kalkon i knapriga tacoskal tillsammans med kryddig tomatsalsa med koriander och limejuice. Lätt att laga!

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

400 g
strimlor av kalkonlårfilé
smör eller olja till stekning
1,5 msk
kryddblandning (ex. tacokrydda eller annan mix)
1 frp
minitubs (tacoskal)
tomatsalsa
crème fraiche
isbergssallad
Tomatsalsa:
2 st
tomater
0,5 st
rödlök
0,5 st
röd chilifrukt
1 msk
limejuice
0,5 dl
koriander (färsk)

Så gör du

1
Stek kalkonstrimlorna i lite matfett på ett stekjärn.
2
Krydda med valfri kryddmix och låt fräsa tills de är genomstekta, ca 5 minuter.
3
Finhacka tomater, rödlök och chilifrukten till salsan. Blanda i en skål, smaksätt med limejuice och finhackad koriander.
4
Värm tacoskalen enligt förpackningen.
5
Fyll skalen med sallad, kalkonstrimlor, crème fraiche och tomatsalsa.

Fler Recept

Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer