Foodservice

Mustig BBQ-sås

Den perfekta BBQ-såsen ska vara rökig, söt och stark på samma gång. Här är receptet!

(1st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

3 st
stora tomater
1 st
stor gul lök
2 st
vitlöksklyftor
1 st
röd paprika
0,5 dl
olivolja
2 msk
worcestershiresås
2 krm
liquid smoke (finns i de flesta matvarubutiker - fråga om du inte hittar)
3 msk
brunt farinsocker
2 msk
tomatpuré
salt
grovmalen svartpeppar
tabasco

Så gör du

1
Hacka tomater, lök, vitlök och paprika grovt. Hetta upp en kastrull med olivolja och stek de hackade grönsakerna i någon minut på hög värme.
2
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på medelvärme under lock i ca 10 minuter. Rör om då och då.
3
Mixa såsen slät med stavmixer och smaka eventuellt av med mer tabasco, salt och peppar. Serveras såsen varm eller ljummen.

Fler Recept

Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer