Foodservice

Mustig BBQ-sås

Den perfekta BBQ-såsen ska vara rökig, söt och stark på samma gång. Här är receptet!

(1st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

3 st
stora tomater
1 st
stor gul lök
2 st
vitlöksklyftor
1 st
röd paprika
0,5 dl
olivolja
2 msk
worcestershiresås
2 krm
liquid smoke (finns i de flesta matvarubutiker - fråga om du inte hittar)
3 msk
brunt farinsocker
2 msk
tomatpuré
salt
grovmalen svartpeppar
tabasco

Så gör du

1
Hacka tomater, lök, vitlök och paprika grovt. Hetta upp en kastrull med olivolja och stek de hackade grönsakerna i någon minut på hög värme.
2
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på medelvärme under lock i ca 10 minuter. Rör om då och då.
3
Mixa såsen slät med stavmixer och smaka eventuellt av med mer tabasco, salt och peppar. Serveras såsen varm eller ljummen.

Fler Recept

Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer