Foodservice

Mustig kalkonfärssoppa

En mustig och härlig soppa, perfekt under den lite kallare årstiden Serveras med gott nybakat bröd.

(9st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
kalkonfärs
3 st
potatisar
2 st
morötter
1 st
purjolök
1 msk
matfett till stekning
1 st
vitlöksklyfta
1 tsk
paprikapulver
1 krm
cayennepeppar
2 msk
tomatpuré
500 g
krossade tomater
1 l
grönsaks- eller kycklingbuljong
färsk basilika
salt
peppar

Så gör du

1
Skala och skär potatis och morötter i skivor.
2
Skölj, ansa och strimla purjolöken.
3
Bryn färsen i matfettet i en gryta, tillsätt pressad vitlök. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.
4
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare 1 minut.
5
Tillsätt potatis, morötter, purjolök, tomater och buljong.
6
Låt soppan sjuda under lock i 15 minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Strö över färsk hackad basilika.
7
Servera soppan med ett gott bröd.

Fler Recept

Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer