Foodservice

Mustig kalkonfärssoppa

En mustig och härlig soppa, perfekt under den lite kallare årstiden Serveras med gott nybakat bröd.

(12st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
kalkonfärs
3 st
potatisar
2 st
morötter
1 st
purjolök
1 msk
matfett till stekning
1 st
vitlöksklyfta
1 tsk
paprikapulver
1 krm
cayennepeppar
2 msk
tomatpuré
500 g
krossade tomater
1 l
grönsaks- eller kycklingbuljong
färsk basilika
salt
peppar

Så gör du

1
Skala och skär potatis och morötter i skivor.
2
Skölj, ansa och strimla purjolöken.
3
Bryn färsen i matfettet i en gryta, tillsätt pressad vitlök. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.
4
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare 1 minut.
5
Tillsätt potatis, morötter, purjolök, tomater och buljong.
6
Låt soppan sjuda under lock i 15 minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Strö över färsk hackad basilika.
7
Servera soppan med ett gott bröd.

Fler Recept

Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer