Foodservice

Spenatsoppa med korv

Lättlagad och fräsch soppa, serverad med korv och ägg.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

6 st
korvar, ex. Mozartkorv
1 st
gul lök
2 msk
olja eller smör
0,5 tsk
riven muskotnöt
1 krm
cayennepeppar
1 paket
hackad spenat eller bladspenat, tinad
2 dl
standardmjölk eller matlagningsgrädde
1 l
vatten
3 msk
kycklingfond
4 st
ägg

Så gör du

1
Skala och finhacka löken och fräs den i oljan/smöret i några minuter. Krydda med muskot och cayennepeppar.
2
Tillsätt spenaten och rör om. Blanda i mjölk/grädde, vatten och kycklingfond. Låt koka ca 10 minuter.
3
Låt skivad mozartkorv koka med de sista 5 minuterna. Servera med kokt ägg och ett gott bröd!

Fler Recept

Recept

Kålpudding

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med färska fikon och vattenkrasse

Läs Mer