Foodservice

Spenatsoppa med korv

Lättlagad och fräsch soppa, serverad med korv och ägg.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

6 st
korvar, ex. Mozartkorv
1 st
gul lök
2 msk
olja eller smör
0,5 tsk
riven muskotnöt
1 krm
cayennepeppar
1 paket
hackad spenat eller bladspenat, tinad
2 dl
standardmjölk eller matlagningsgrädde
1 l
vatten
3 msk
kycklingfond
4 st
ägg

Så gör du

1
Skala och finhacka löken och fräs den i oljan/smöret i några minuter. Krydda med muskot och cayennepeppar.
2
Tillsätt spenaten och rör om. Blanda i mjölk/grädde, vatten och kycklingfond. Låt koka ca 10 minuter.
3
Låt skivad mozartkorv koka med de sista 5 minuterna. Servera med kokt ägg och ett gott bröd!

Fler Recept

Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer