Foodservice

Spenatsoppa med korv

Lättlagad och fräsch soppa, serverad med korv och ägg.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

6 st
korvar, ex. Mozartkorv
1 st
gul lök
2 msk
olja eller smör
0,5 tsk
riven muskotnöt
1 krm
cayennepeppar
1 paket
hackad spenat eller bladspenat, tinad
2 dl
standardmjölk eller matlagningsgrädde
1 l
vatten
3 msk
kycklingfond
4 st
ägg

Så gör du

1
Skala och finhacka löken och fräs den i oljan/smöret i några minuter. Krydda med muskot och cayennepeppar.
2
Tillsätt spenaten och rör om. Blanda i mjölk/grädde, vatten och kycklingfond. Låt koka ca 10 minuter.
3
Låt skivad mozartkorv koka med de sista 5 minuterna. Servera med kokt ägg och ett gott bröd!

Fler Recept

Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer