Foodservice

Spenatsoppa med korv

Lättlagad och fräsch soppa, serverad med korv och ägg.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

6 st
korvar, ex. Mozartkorv
1 st
gul lök
2 msk
olja eller smör
0,5 tsk
riven muskotnöt
1 krm
cayennepeppar
1 paket
hackad spenat eller bladspenat, tinad
2 dl
standardmjölk eller matlagningsgrädde
1 l
vatten
3 msk
kycklingfond
4 st
ägg

Så gör du

1
Skala och finhacka löken och fräs den i oljan/smöret i några minuter. Krydda med muskot och cayennepeppar.
2
Tillsätt spenaten och rör om. Blanda i mjölk/grädde, vatten och kycklingfond. Låt koka ca 10 minuter.
3
Låt skivad mozartkorv koka med de sista 5 minuterna. Servera med kokt ägg och ett gott bröd!

Fler Recept

Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer