Foodservice

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

En matig paj hör sommaren till. Denna paj är lika god varm som kall och är därför ett utmärkt val till picknicken, eller kanske till kräftskivan?

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 75 min

Ingredienser

Pajdeg
200 g
grahamsmjöl
125 g
smör
2 msk
kallt vatten
Fyllning
1 st
purjolök, strimlad
200 g
champinjoner, färska, skivade
150 g
bladspenat, färsk
150 g
kalkonbacon, strimlat
150 g
Västerbottenost, riven
2 dl
crème fraiche
2 st
ägg
1 tsk
svartpeppar
0,5 tsk
persilade
smör till stekning

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Hacka snabbt samma till en smidig deg.
3
Tryck ut degen i pajformen och ställ formen i kylen under tiden du gör fyllningen.
4
Fräs purjolök, champinjoner och bladspenat i en stekpanna. Lägg åt sidan.
5
Fräs kalkonbaconet i lite smör. Lägg åt sidan.
6
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
7
Tag ut pajskalet från ugnen och lägg grönsaksfräset, baconet och osten i pajskalet.
8
Vispa ihop crème fraiche, ägg, svartpeppar och persilade. Häll äggstanningen över fyllningen.
9
Grädda pajen i ca 35-40 minuter.

Fler Recept

Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer