Foodservice

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

En matig paj hör sommaren till. Denna paj är lika god varm som kall och är därför ett utmärkt val till picknicken, eller kanske till kräftskivan?

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 75 min

Ingredienser

Pajdeg
200 g
grahamsmjöl
125 g
smör
2 msk
kallt vatten
Fyllning
1 st
purjolök, strimlad
200 g
champinjoner, färska, skivade
150 g
bladspenat, färsk
150 g
kalkonbacon, strimlat
150 g
Västerbottenost, riven
2 dl
crème fraiche
2 st
ägg
1 tsk
svartpeppar
0,5 tsk
persilade
smör till stekning

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Hacka snabbt samma till en smidig deg.
3
Tryck ut degen i pajformen och ställ formen i kylen under tiden du gör fyllningen.
4
Fräs purjolök, champinjoner och bladspenat i en stekpanna. Lägg åt sidan.
5
Fräs kalkonbaconet i lite smör. Lägg åt sidan.
6
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
7
Tag ut pajskalet från ugnen och lägg grönsaksfräset, baconet och osten i pajskalet.
8
Vispa ihop crème fraiche, ägg, svartpeppar och persilade. Häll äggstanningen över fyllningen.
9
Grädda pajen i ca 35-40 minuter.

Fler Recept

Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer