Foodservice

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Frasigt stekt tunnskivad kalkon med krispiga rotfrukter avrundas med en len sojamajjo. Receptet är framtaget med den prisbelönte kocken Peter J Skogström.

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Rotfruktspickels
1 dl
vitvinsvinäger
1 dl
socker
1 dl
vatten
400 g
blandade rotfrukter, t.ex. morot, rotselleri och palsternacka
25 g
färsk ingefära
½ st
röd chili
färsk koriander
Panco- och sesamfrittad kalkon
480 g
tunnskivad kalkonfilé
2 dl
panco ströbröd
½ dl
svarta sesamfrö
salt & svartpeppar
olja till fritering
smör
Soyamajjo
1,5 dl
majonnäs
1 dl
soya, japansk
1 tsk
srirachasås (stark chilisås)
Till servering
kokt ris

Så gör du

1
Skala och strimla ner rotfrukterna i strimlor stora som tändstickor.
2
Strimla chili och ingefäran. Lägg i en kastrull. Tillsätt vinäger, vatten och socker. Koka upp.Lägg i rotfrukterna, lägg på locket och ställ åt sidan.
3
Dela den tunnskivade kalkonfilén en gång på längden. Salta och peppra.
4
Blanda panco, sesamfrö, salt och peppar. Vänd kalkonen i blandningen.
5
Hetta upp oljan och smöret till 180°C. Stek köttet tills det fått en fin gyllene färg och är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
6
Häll soyan i en liten kastrull. Låt koka ner tills hälften återstår, låt svalna. Blanda den kalla soyan med majonnäsen.
7
Vänd ner hackad koriander i rotfruktspickelsen.
8
Servera med kokt ris.

Fler Recept

Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer