Foodservice

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Frasigt stekt tunnskivad kalkon med krispiga rotfrukter avrundas med en len sojamajjo. Receptet är framtaget med den prisbelönte kocken Peter J Skogström.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Rotfruktspickels
1 dl
vitvinsvinäger
1 dl
socker
1 dl
vatten
400 g
blandade rotfrukter, t.ex. morot, rotselleri och palsternacka
25 g
färsk ingefära
½ st
röd chili
färsk koriander
Panco- och sesamfrittad kalkon
480 g
tunnskivad kalkonfilé
2 dl
panco ströbröd
½ dl
svarta sesamfrö
salt & svartpeppar
olja till fritering
smör
Soyamajjo
1,5 dl
majonnäs
1 dl
soya, japansk
1 tsk
srirachasås (stark chilisås)
Till servering
kokt ris

Så gör du

1
Skala och strimla ner rotfrukterna i strimlor stora som tändstickor.
2
Strimla chili och ingefäran. Lägg i en kastrull. Tillsätt vinäger, vatten och socker. Koka upp.Lägg i rotfrukterna, lägg på locket och ställ åt sidan.
3
Dela den tunnskivade kalkonfilén en gång på längden. Salta och peppra.
4
Blanda panco, sesamfrö, salt och peppar. Vänd kalkonen i blandningen.
5
Hetta upp oljan och smöret till 180°C. Stek köttet tills det fått en fin gyllene färg och är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
6
Häll soyan i en liten kastrull. Låt koka ner tills hälften återstår, låt svalna. Blanda den kalla soyan med majonnäsen.
7
Vänd ner hackad koriander i rotfruktspickelsen.
8
Servera med kokt ris.

Fler Recept

Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer