Foodservice

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Frasigt stekt tunnskivad kalkon med krispiga rotfrukter avrundas med en len sojamajjo. Receptet är framtaget med den prisbelönte kocken Peter J Skogström.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Rotfruktspickels
1 dl
vitvinsvinäger
1 dl
socker
1 dl
vatten
400 g
blandade rotfrukter, t.ex. morot, rotselleri och palsternacka
25 g
färsk ingefära
½ st
röd chili
färsk koriander
Panco- och sesamfrittad kalkon
480 g
tunnskivad kalkonfilé
2 dl
panco ströbröd
½ dl
svarta sesamfrö
salt & svartpeppar
olja till fritering
smör
Soyamajjo
1,5 dl
majonnäs
1 dl
soya, japansk
1 tsk
srirachasås (stark chilisås)
Till servering
kokt ris

Så gör du

1
Skala och strimla ner rotfrukterna i strimlor stora som tändstickor.
2
Strimla chili och ingefäran. Lägg i en kastrull. Tillsätt vinäger, vatten och socker. Koka upp.Lägg i rotfrukterna, lägg på locket och ställ åt sidan.
3
Dela den tunnskivade kalkonfilén en gång på längden. Salta och peppra.
4
Blanda panco, sesamfrö, salt och peppar. Vänd kalkonen i blandningen.
5
Hetta upp oljan och smöret till 180°C. Stek köttet tills det fått en fin gyllene färg och är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
6
Häll soyan i en liten kastrull. Låt koka ner tills hälften återstår, låt svalna. Blanda den kalla soyan med majonnäsen.
7
Vänd ner hackad koriander i rotfruktspickelsen.
8
Servera med kokt ris.

Fler Recept

Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer