Foodservice

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Frasigt stekt tunnskivad kalkon med krispiga rotfrukter avrundas med en len sojamajjo. Receptet är framtaget med den prisbelönte kocken Peter J Skogström.

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Rotfruktspickels
1 dl
vitvinsvinäger
1 dl
socker
1 dl
vatten
400 g
blandade rotfrukter, t.ex. morot, rotselleri och palsternacka
25 g
färsk ingefära
½ st
röd chili
färsk koriander
Panco- och sesamfrittad kalkon
480 g
tunnskivad kalkonfilé
2 dl
panco ströbröd
½ dl
svarta sesamfrö
salt & svartpeppar
olja till fritering
smör
Soyamajjo
1,5 dl
majonnäs
1 dl
soya, japansk
1 tsk
srirachasås (stark chilisås)
Till servering
kokt ris

Så gör du

1
Skala och strimla ner rotfrukterna i strimlor stora som tändstickor.
2
Strimla chili och ingefäran. Lägg i en kastrull. Tillsätt vinäger, vatten och socker. Koka upp.Lägg i rotfrukterna, lägg på locket och ställ åt sidan.
3
Dela den tunnskivade kalkonfilén en gång på längden. Salta och peppra.
4
Blanda panco, sesamfrö, salt och peppar. Vänd kalkonen i blandningen.
5
Hetta upp oljan och smöret till 180°C. Stek köttet tills det fått en fin gyllene färg och är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
6
Häll soyan i en liten kastrull. Låt koka ner tills hälften återstår, låt svalna. Blanda den kalla soyan med majonnäsen.
7
Vänd ner hackad koriander i rotfruktspickelsen.
8
Servera med kokt ris.

Fler Recept

Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer