Foodservice

Pinnfärs med fetaostsås

Kalkonfärsspett går hem hos stor som liten. Här har vi trätt färsen på ett spett och smaksatt med klassikern persillade. Perfekt till grillen!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

Pinnfärs
500 g
kalkonfärs
1 st
ägg
1 msk
tomatpuré
1 tsk
persillade
1 tsk
spiskummin
½ tsk
vitpeppar
½ tsk
salt
8 st
träspett
Fetaostsås
100 g
fetaost
2 dl
matlagningsyoghurt
2 msk
italienska örter (frysta)
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Lägg träspetten i blöt så att de inte bränns vid grillningen.
2
Blanda färsen med ägg, tomatpuré och kryddor.
3
Forma färsen till 16 st järpar. Stick in träspetten.
4
Grilla ca 15 minuter över fin glödbädd.
5
Mosa sönder fetaosten med en gaffel. Tillsätt yoghurt och örter. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Kålpudding

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med färska fikon och vattenkrasse

Läs Mer