Foodservice

Pinnfärs med fetaostsås

Kalkonfärsspett går hem hos stor som liten. Här har vi trätt färsen på ett spett och smaksatt med klassikern persillade. Perfekt till grillen!

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

Pinnfärs
500 g
kalkonfärs
1 st
ägg
1 msk
tomatpuré
1 tsk
persillade
1 tsk
spiskummin
½ tsk
vitpeppar
½ tsk
salt
8 st
träspett
Fetaostsås
100 g
fetaost
2 dl
matlagningsyoghurt
2 msk
italienska örter (frysta)
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Lägg träspetten i blöt så att de inte bränns vid grillningen.
2
Blanda färsen med ägg, tomatpuré och kryddor.
3
Forma färsen till 16 st järpar. Stick in träspetten.
4
Grilla ca 15 minuter över fin glödbädd.
5
Mosa sönder fetaosten med en gaffel. Tillsätt yoghurt och örter. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Kalkonsoppa med dragon

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer