Foodservice

Pinnfärs med fetaostsås

Kalkonfärsspett går hem hos stor som liten. Här har vi trätt färsen på ett spett och smaksatt med klassikern persillade. Perfekt till grillen!

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

Pinnfärs
500 g
kalkonfärs
1 st
ägg
1 msk
tomatpuré
1 tsk
persillade
1 tsk
spiskummin
½ tsk
vitpeppar
½ tsk
salt
8 st
träspett
Fetaostsås
100 g
fetaost
2 dl
matlagningsyoghurt
2 msk
italienska örter (frysta)
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Lägg träspetten i blöt så att de inte bränns vid grillningen.
2
Blanda färsen med ägg, tomatpuré och kryddor.
3
Forma färsen till 16 st järpar. Stick in träspetten.
4
Grilla ca 15 minuter över fin glödbädd.
5
Mosa sönder fetaosten med en gaffel. Tillsätt yoghurt och örter. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer