Foodservice

Porterkalkon

Bjud familj och vänner på en underbar söndagsstek.

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 80 min

Ingredienser

1-1,2 kg
kalkonstek, omarinerad
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
3 dl
grädde
33 cl
porter
1 dl
svartvinbärssaft, outspädd
1 dl
kinesisk soja
2 msk
kycklingfond
1 tsk
timjan
8 st
enbär
8 st
svartpepparkorn
1-2 msk
maizenamjöl
salt
peppar

Så gör du

1
Skala och skiva löken och lägg i en gryta tillsammans med pressad vitlök, timjan, enbär och peppar.
2
Häll på saft, porter, soja och fond.
3
Lägg i steken och låt den koka under lock 1 timme eller tills innertemperaturen visar 75 grader. Vänd steken ett par gånger medan den kokar.
4
Ta upp steken och låt den vila i folie under tiden såsen tillreds.
5
Sila skyn och tillsätt grädde, låt koka upp. Red av med maizenamjöl utblandat i lite vatten.
6
Smaka av med salt och peppar.
7
Servera med kokt potatis, gelé och haricotsverts.

Fler Recept

Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer