Foodservice

Porterkalkon

Bjud familj och vänner på en underbar söndagsstek.

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 80 min

Ingredienser

1-1,2 kg
kalkonstek, omarinerad
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
3 dl
grädde
33 cl
porter
1 dl
svartvinbärssaft, outspädd
1 dl
kinesisk soja
2 msk
kycklingfond
1 tsk
timjan
8 st
enbär
8 st
svartpepparkorn
1-2 msk
maizenamjöl
salt
peppar

Så gör du

1
Skala och skiva löken och lägg i en gryta tillsammans med pressad vitlök, timjan, enbär och peppar.
2
Häll på saft, porter, soja och fond.
3
Lägg i steken och låt den koka under lock 1 timme eller tills innertemperaturen visar 75 grader. Vänd steken ett par gånger medan den kokar.
4
Ta upp steken och låt den vila i folie under tiden såsen tillreds.
5
Sila skyn och tillsätt grädde, låt koka upp. Red av med maizenamjöl utblandat i lite vatten.
6
Smaka av med salt och peppar.
7
Servera med kokt potatis, gelé och haricotsverts.

Fler Recept

Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer