Foodservice

Porterkalkon

Bjud familj och vänner på en underbar söndagsstek.

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 80 min

Ingredienser

1-1,2 kg
kalkonstek, omarinerad
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
3 dl
grädde
33 cl
porter
1 dl
svartvinbärssaft, outspädd
1 dl
kinesisk soja
2 msk
kycklingfond
1 tsk
timjan
8 st
enbär
8 st
svartpepparkorn
1-2 msk
maizenamjöl
salt
peppar

Så gör du

1
Skala och skiva löken och lägg i en gryta tillsammans med pressad vitlök, timjan, enbär och peppar.
2
Häll på saft, porter, soja och fond.
3
Lägg i steken och låt den koka under lock 1 timme eller tills innertemperaturen visar 75 grader. Vänd steken ett par gånger medan den kokar.
4
Ta upp steken och låt den vila i folie under tiden såsen tillreds.
5
Sila skyn och tillsätt grädde, låt koka upp. Red av med maizenamjöl utblandat i lite vatten.
6
Smaka av med salt och peppar.
7
Servera med kokt potatis, gelé och haricotsverts.

Fler Recept

Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer