Foodservice

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Den perfekta söndagskalkonen är marinerad i portvin och konjak och serveras med potatisgratäng eller rotfrukter. En härlig sås med rosépeppar och gelé ger den perfekta avslutningen på veckan.

(13st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 2,2 kg
färskt kalkonbröst
Marinad:
1 dl
portvin
0,5 dl
konjak
2 tsk
krossad vitpeppar
0,5 dl
rapsolja
2 tsk
salt
Sås:
7 dl
sky + marinad
3 dl
grädde
1 msk
maizenamjöl
1 msk
krossad rosépeppar
1 msk
gelé

Så gör du

1
Blanda samman marinaden.
2
Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och slå över marinaden.
3
Låt ligga i kyl 0,5-1 dygn.
4
Tag bröstet ur påsen och spara marinaden.
5
Lägg köttet i en ugnsfast form och stek i 175 grader tills innertemperaturen visar 63-65 grader. Det tar ca 1,5 timme. Pensla gärna med marinaden någon gång.
6
Låt bröstet vila under folie medan såsen tillagas.
7
Häll stekskyn och resten av marinaden i en kastrull och koka upp.
8
Blanda ut mjölet med grädden och tillsätt. Smaka av med rosépeppar och gelé.
9
Skiva upp kalkonbröstet, servera med såsen och ugnsrostade rotfrukter eller potatisgratäng.

Fler Recept

Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer