Foodservice

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Den perfekta söndagskalkonen är marinerad i portvin och konjak och serveras med potatisgratäng eller rotfrukter. En härlig sås med rosépeppar och gelé ger den perfekta avslutningen på veckan.

(14st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 2,2 kg
färskt kalkonbröst
Marinad:
1 dl
portvin
0,5 dl
konjak
2 tsk
krossad vitpeppar
0,5 dl
rapsolja
2 tsk
salt
Sås:
7 dl
sky + marinad
3 dl
grädde
1 msk
maizenamjöl
1 msk
krossad rosépeppar
1 msk
gelé

Så gör du

1
Blanda samman marinaden.
2
Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och slå över marinaden.
3
Låt ligga i kyl 0,5-1 dygn.
4
Tag bröstet ur påsen och spara marinaden.
5
Lägg köttet i en ugnsfast form och stek i 175 grader tills innertemperaturen visar 63-65 grader. Det tar ca 1,5 timme. Pensla gärna med marinaden någon gång.
6
Låt bröstet vila under folie medan såsen tillagas.
7
Häll stekskyn och resten av marinaden i en kastrull och koka upp.
8
Blanda ut mjölet med grädden och tillsätt. Smaka av med rosépeppar och gelé.
9
Skiva upp kalkonbröstet, servera med såsen och ugnsrostade rotfrukter eller potatisgratäng.

Fler Recept

Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer