Foodservice

Prästostbullar

Goda och matiga bröd både till picknicken och grillbuffén.

(1st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

50 g
jäst
5 dl
vatten
0,5 tsk
salt
1 tsk
honung
2 msk
rapsolja
1 st
ägg
ca 13 dl
vetemjöl special
2 dl
grön pesto
130 g
XO prästost, riven
1 st
ägg, uppvispat
salt
pumpakärnor
kalamataoliver

Så gör du

1
Smula jästen i en bunke. Häll på fingervarmt vatten. Rör tills jästen har löst sig.
2
Tillsätt salt, honung, olja och ett ägg. Rör runt. Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg, ca 7 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.
3
Låt degen jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
4
Sätt ugnen på 225°C.
5
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på pesto och strö över den rivna osten. Rulla ihop till två rullar från långsidan och skär varje rulle i 10 bitar som läggs i stora bullformar. Låt jäsa övertäckt i ytterligare 30 minuter.
6
Pensla med det uppvispade ägget och strö över lite flingsalt och pumpakärnor. Stick in en oliv i varje bulle. Grädda i 8-10 minuter. Servera gärna bullarna lite ljumna.

Fler Recept

Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer