Foodservice

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Pulled kalkon med tydliga toner av rök och sötma. Serveras med syrad lök, koriander och en krämig coleslaw.

(10st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

3 kg (1 helt)
kalkonbröst (långkokt i 10 timmar)
4 tsk
mortlade korianderfrön
2 msk
starkt paprikapulver
2 msk
malen spiskummin
1 msk
råsocker
1,5 msk
salt
1 st
stor gul lök
3 st
vitlöksklyftor
halv
chilli
33 cl
ljus lager (öl)
2 dl
rökig BBQ-sås, gärna chipotle-smak
1 st
pressad lime
salt
nymalen svartpeppar
Till servering:
mjuk bröd
coleslaw
syrad rödlök
färsk koriander

Så gör du

1
Sätt ugnen på 125°. Mortla korianderfröna och rör ihop med resten av kryddorna.
2
Skär djupa snitt i kalkonbröstet, massera in kryddblandningen runt om köttet och ordentligt ner i snitten.
3
Skala och skär den gula löken i klyftor. Skala och krossa vitlök och hacka chilin om du väljer att ha med den. Lägg detta i botten av en stor ugnsfast gryta med lock. Lägg kalkonen ovanpå löken.
4
Rör ihop öl och BBQ-sås och häll över köttet.
5
Sätt på locket och ställ i mitten av ugnen. Låt stå i cirka 10 timmar (över natten) eller tills köttet är så mört att det lätt går att dra isär med hjälp av en gaffel. Ös gärna köttet någon gång under tiden.
6
Ta upp kalkonen ur grytan och mixa det som är kvar i grytan till en slät sås. Häll av lite av såsen och ställ den åt sidan.
7
Dra köttet i tunna bitar/trådar och lägg tillbaka det i grytan. Blanda och smaka av med limesaft, salt och peppar.
8
Servera köttet på mjukt bröd tillsammans med resten av såsen, coleslaw, syrad lök och koriander.

Fler Recept

Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer