Foodservice

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Kalkonfilén blir extra saftig när den får marineras över natten. En festmåltid som går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan.

(16st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
kalkonbröstfilé
1 msk
smör till stekning
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
3 dl
rödvin
2 st
vitlöksklyftor
0,5 dl
balsamvinäger
0,5 dl
kinesisk soja
färska örter - t.ex. basilika, timjan, rosmarin, dragon

Så gör du

1
Bryn kalkonfilén runt om i stekpanna, krydda med salt och peppar. Häll på hälften av rödvinet och låt koka i 20 minuter tills köttet är färdigt.
2
Blanda övriga ingredienser i dubbla plastpåsar. Lägg den varma filén och stekskyn i marinadpåsen. Låt kallna och sedan marinera i kylskåp 1 dygn.
3
Skiva upp den kalla filén, servera med rotfruktsgratäng och eventuellt rödvinssky.

Fler Recept

Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé i cidersås

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer