Foodservice

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Kalkonfilén blir extra saftig när den får marineras över natten. En festmåltid som går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan.

(38st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
kalkonbröstfilé
1 msk
smör till stekning
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
3 dl
rödvin
2 st
vitlöksklyftor
0,5 dl
balsamvinäger
0,5 dl
kinesisk soja
färska örter - t.ex. basilika, timjan, rosmarin, dragon

Så gör du

1
Bryn kalkonfilén runt om i stekpanna, krydda med salt och peppar. Häll på hälften av rödvinet och låt koka i 20 minuter tills köttet är färdigt.
2
Blanda övriga ingredienser i dubbla plastpåsar. Lägg den varma filén och stekskyn i marinadpåsen. Låt kallna och sedan marinera i kylskåp 1 dygn.
3
Skiva upp den kalla filén, servera med rotfruktsgratäng och eventuellt rödvinssky.

Fler Recept

Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer