Foodservice

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Kalkonfilén blir extra saftig när den får marineras över natten. En festmåltid som går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan.

(34st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
kalkonbröstfilé
1 msk
smör till stekning
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
3 dl
rödvin
2 st
vitlöksklyftor
0,5 dl
balsamvinäger
0,5 dl
kinesisk soja
färska örter - t.ex. basilika, timjan, rosmarin, dragon

Så gör du

1
Bryn kalkonfilén runt om i stekpanna, krydda med salt och peppar. Häll på hälften av rödvinet och låt koka i 20 minuter tills köttet är färdigt.
2
Blanda övriga ingredienser i dubbla plastpåsar. Lägg den varma filén och stekskyn i marinadpåsen. Låt kallna och sedan marinera i kylskåp 1 dygn.
3
Skiva upp den kalla filén, servera med rotfruktsgratäng och eventuellt rödvinssky.

Fler Recept

Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med färska fikon och vattenkrasse

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer