Foodservice

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Kalkonfilén blir extra saftig när den får marineras över natten. En festmåltid som går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan.

(41st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
kalkonbröstfilé
1 msk
smör till stekning
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
3 dl
rödvin
2 st
vitlöksklyftor
0,5 dl
balsamvinäger
0,5 dl
kinesisk soja
färska örter - t.ex. basilika, timjan, rosmarin, dragon

Så gör du

1
Bryn kalkonfilén runt om i stekpanna, krydda med salt och peppar. Häll på hälften av rödvinet och låt koka i 20 minuter tills köttet är färdigt.
2
Blanda övriga ingredienser i dubbla plastpåsar. Lägg den varma filén och stekskyn i marinadpåsen. Låt kallna och sedan marinera i kylskåp 1 dygn.
3
Skiva upp den kalla filén, servera med rotfruktsgratäng och eventuellt rödvinssky.

Fler Recept

Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer