Foodservice

Raggmunk med kalkonbacon

Med kalkonbacon på klassiska raggmunkar har du en läcker rätt som passar alla.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

400 g
kalkonbacon
2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
4 dl
mjölk
1 st
ägg
800 g
fast potatis
smör
lingonsylt
morötter, rivna

Så gör du

1
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet.
2
Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
3
Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten.
4
Smält lite smör i en stekpanna så det blir ljusgult.
5
Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 0,5 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
6
Stek Ingelstabaconet och servera med raggmunkarna, lingonsylt och rårivna morötter.

Fler Recept

Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer