Foodservice

Raggmunk med kalkonbacon

Med kalkonbacon på klassiska raggmunkar har du en läcker rätt som passar alla.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

400 g
kalkonbacon
2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
4 dl
mjölk
1 st
ägg
800 g
fast potatis
smör
lingonsylt
morötter, rivna

Så gör du

1
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet.
2
Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
3
Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten.
4
Smält lite smör i en stekpanna så det blir ljusgult.
5
Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 0,5 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
6
Stek Ingelstabaconet och servera med raggmunkarna, lingonsylt och rårivna morötter.

Fler Recept

Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer