Foodservice

Raggmunk med kalkonbacon

Med kalkonbacon på klassiska raggmunkar har du en läcker rätt som passar alla.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

400 g
kalkonbacon
2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
4 dl
mjölk
1 st
ägg
800 g
fast potatis
smör
lingonsylt
morötter, rivna

Så gör du

1
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet.
2
Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
3
Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten.
4
Smält lite smör i en stekpanna så det blir ljusgult.
5
Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 0,5 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
6
Stek Ingelstabaconet och servera med raggmunkarna, lingonsylt och rårivna morötter.

Fler Recept

Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer