Foodservice

Risonisallad med Brännare

En härlig sallad som smakar gott både när den serveras ljummen eller kall. Hetta från kalkonkorven Brännare bryter fint av de annars milda smakerna från tomat och basilika. En dröm på vilken buffé som helst!

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
risoni
3 st
kalkonkorv Brännare
250 g
cocktailtomater
130 g
kalamataoliver, urkärnade
3 st
salladslök, finstrimlad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 dl
färsk basilika, finhackad
1 st
citron
salt & svartpeppar
parmesanost

Så gör du

1
Koka risonin i saltat vatten. Skär korven i grova skivor och stek dem.
2
Dela tomaterna på mitten och blanda med risoni, oliver, salladslök, vitlök, korvbitarna, basilika och finrivet citronskal. Ringla lite olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
3
Blanda allt noga och toppa eventuellt med riven parmesan. Låt gärna salladen stå i ca 30 minuter innan servering.

Fler Recept

Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer