Foodservice

Rivig kalkonfärssoppa

Barnens favorit!

(0st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Soppa, 10 barnportioner
700 g
kalkonfärs
3 dl
gul lök, hackad
500 g
riven vitkål
500 g
riven potatis
1 L
rotfruktsstrimlor
0,5 dl
tomatpuré
1 dl
chilisås
3,5 L
hönsbuljong
3 tsk
salt
1 tsk
vitpeppar
1 msk
paprikapulver
2 tsk
chilipulver
1-2 tsk
vitlökspulver
Till servering
3 dl
crème fraiche
3 dl
riven, mager ost
1 dl
persilja eller basilika

Så gör du

1
Fräs kalkonfärs och lök i rapsolja, tillsätt kål, rotfrukter och tomatpuré under omrörning.
2
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ca 20-30 min. Späd eventuellt med vatten och smaka av.
3
Blanda crème fraiche, riven ost och örter.
4
Servera soppan med ostcrèmen och ett gott bröd.

Fler Recept

Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer