Foodservice

Rivig kalkonfärssoppa

Barnens favorit!

(0st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Soppa, 10 barnportioner
700 g
kalkonfärs
3 dl
gul lök, hackad
500 g
riven vitkål
500 g
riven potatis
1 L
rotfruktsstrimlor
0,5 dl
tomatpuré
1 dl
chilisås
3,5 L
hönsbuljong
3 tsk
salt
1 tsk
vitpeppar
1 msk
paprikapulver
2 tsk
chilipulver
1-2 tsk
vitlökspulver
Till servering
3 dl
crème fraiche
3 dl
riven, mager ost
1 dl
persilja eller basilika

Så gör du

1
Fräs kalkonfärs och lök i rapsolja, tillsätt kål, rotfrukter och tomatpuré under omrörning.
2
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ca 20-30 min. Späd eventuellt med vatten och smaka av.
3
Blanda crème fraiche, riven ost och örter.
4
Servera soppan med ostcrèmen och ett gott bröd.

Fler Recept

Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer