Foodservice

Rivig kalkonfärssoppa

Barnens favorit!

(0st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Soppa, 10 barnportioner
700 g
kalkonfärs
3 dl
gul lök, hackad
500 g
riven vitkål
500 g
riven potatis
1 L
rotfruktsstrimlor
0,5 dl
tomatpuré
1 dl
chilisås
3,5 L
hönsbuljong
3 tsk
salt
1 tsk
vitpeppar
1 msk
paprikapulver
2 tsk
chilipulver
1-2 tsk
vitlökspulver
Till servering
3 dl
crème fraiche
3 dl
riven, mager ost
1 dl
persilja eller basilika

Så gör du

1
Fräs kalkonfärs och lök i rapsolja, tillsätt kål, rotfrukter och tomatpuré under omrörning.
2
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ca 20-30 min. Späd eventuellt med vatten och smaka av.
3
Blanda crème fraiche, riven ost och örter.
4
Servera soppan med ostcrèmen och ett gott bröd.

Fler Recept

Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer