Foodservice

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Den söta paprikan och kalkonbaconets sälta gifter sig perfekt i denna soppa. Njut av soppan tillsammans med en bit bröd och turkisk yoghurt med persilja.

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

200 g
kalkonbacon, strimlat
4 st
stora röda paprikor, urkärnade och hackade
olivolja
1 st
stor gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 msk
olivolja
8 dl
grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
Till servering:
turkisk yoghurt (10%)
finhackad persilja

Så gör du

1
Fräs paprika i olivolja i en vid kastrull på hög värme så att paprikan får ordentligt med färg.
2
Tillsätt lök och 2/3 av baconet och låt det fräsa med tills löken är mjuk. Häll på grönsaksbuljong och låt koka i ca 10 min utan lock.
3
Stek under tiden resten av baconet tills det fått fin färg.
4
Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5
Servera med yoghurt, det sista baconet och lite persilja på toppen.

Fler Recept

Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer