Foodservice

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Den söta paprikan och kalkonbaconets sälta gifter sig perfekt i denna soppa. Njut av soppan tillsammans med en bit bröd och turkisk yoghurt med persilja.

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

200 g
kalkonbacon, strimlat
4 st
stora röda paprikor, urkärnade och hackade
olivolja
1 st
stor gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 msk
olivolja
8 dl
grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
Till servering:
turkisk yoghurt (10%)
finhackad persilja

Så gör du

1
Fräs paprika i olivolja i en vid kastrull på hög värme så att paprikan får ordentligt med färg.
2
Tillsätt lök och 2/3 av baconet och låt det fräsa med tills löken är mjuk. Häll på grönsaksbuljong och låt koka i ca 10 min utan lock.
3
Stek under tiden resten av baconet tills det fått fin färg.
4
Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5
Servera med yoghurt, det sista baconet och lite persilja på toppen.

Fler Recept

Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer