Foodservice

Rostad sallad med blåmögelost

Lök i ny tappning! Genom att rosta löken får man fram dessa milda, söta ton. I sällskap med sältan från blåmögelost blir denna sallad en favorit till det grillade kalkonköttet.

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

2 st
rödlökar
2 st
gula lökar
2 msk
färsk timjan, finhackad
olivolja
200 g
blå vindruvor eller små tomater
1 dl
valnötter, grovhackade
75 g
blåmögelost
salt

Så gör du

1
Värm ugnen till 225°C.
2
Dela löken i klyftor, lägg dem i en ugnsfast form med timjan, olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen tills löken är mjuk men inte fått färg.
3
Lägg i druvorna (eller tomaterna) och låt dem rosta med tills löken börjar få färg.
4
Toppa salladen med blåmögelost och hackade valnötter.

Fler Recept

Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer