Foodservice

Rostad sallad med blåmögelost

Lök i ny tappning! Genom att rosta löken får man fram dessa milda, söta ton. I sällskap med sältan från blåmögelost blir denna sallad en favorit till det grillade kalkonköttet.

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

2 st
rödlökar
2 st
gula lökar
2 msk
färsk timjan, finhackad
olivolja
200 g
blå vindruvor eller små tomater
1 dl
valnötter, grovhackade
75 g
blåmögelost
salt

Så gör du

1
Värm ugnen till 225°C.
2
Dela löken i klyftor, lägg dem i en ugnsfast form med timjan, olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen tills löken är mjuk men inte fått färg.
3
Lägg i druvorna (eller tomaterna) och låt dem rosta med tills löken börjar få färg.
4
Toppa salladen med blåmögelost och hackade valnötter.

Fler Recept

Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer