Foodservice

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kung-Ingels-spett:
500 g
Kung Ingels
½ st
färsk ananas
1 st
stor rödlök
3 msk
BBQ-sås, gärna honung/chipotle
4 st
grillspett
Kokos-couscous:
3 dl
couscous
1 dl
hönsbuljong
2 dl
kokosmjölk
3 st
salladslök
100 g
mango, tärnad (finns fryst)
1 dl
persilja, hackad
1 st
lime, pressad
salt

Så gör du

1
Kung Ingels-spett; sätt ugnen på 200°C, grillfunktion. Skär korven i ca 2 cm stora kuber. Skär ananas i något mindre kuber och löken i klyftor.
2
Trä upp allt på grillspett (om du använder spett av trä, lägg dem i blöt innan). Pensla spetten med BBQ-sås och grilla i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
3
Kokos-couscous; koka upp hönsbuljong och kokosmjölk med lite salt. Tillsätt couscous, stäng av värmen och sätt på ett lock. Låt stå tills couscousen mjuknat och sugit åt sig all vätska. Rör om någon gång under tiden.
4
Strimla salladslök och vänd ner i couscousen tillsammans med mango, persilja och limesaft.
5
Smaka av med salt och servera med korvspett och limeklyftor.

Fler Recept

Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé i cidersås

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer