Foodservice

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kung-Ingels-spett:
500 g
Kung Ingels
½ st
färsk ananas
1 st
stor rödlök
3 msk
BBQ-sås, gärna honung/chipotle
4 st
grillspett
Kokos-couscous:
3 dl
couscous
1 dl
hönsbuljong
2 dl
kokosmjölk
3 st
salladslök
100 g
mango, tärnad (finns fryst)
1 dl
persilja, hackad
1 st
lime, pressad
salt

Så gör du

1
Kung Ingels-spett; sätt ugnen på 200°C, grillfunktion. Skär korven i ca 2 cm stora kuber. Skär ananas i något mindre kuber och löken i klyftor.
2
Trä upp allt på grillspett (om du använder spett av trä, lägg dem i blöt innan). Pensla spetten med BBQ-sås och grilla i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
3
Kokos-couscous; koka upp hönsbuljong och kokosmjölk med lite salt. Tillsätt couscous, stäng av värmen och sätt på ett lock. Låt stå tills couscousen mjuknat och sugit åt sig all vätska. Rör om någon gång under tiden.
4
Strimla salladslök och vänd ner i couscousen tillsammans med mango, persilja och limesaft.
5
Smaka av med salt och servera med korvspett och limeklyftor.

Fler Recept

Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer