Foodservice

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kung-Ingels-spett:
500 g
Kung Ingels
½ st
färsk ananas
1 st
stor rödlök
3 msk
BBQ-sås, gärna honung/chipotle
4 st
grillspett
Kokos-couscous:
3 dl
couscous
1 dl
hönsbuljong
2 dl
kokosmjölk
3 st
salladslök
100 g
mango, tärnad (finns fryst)
1 dl
persilja, hackad
1 st
lime, pressad
salt

Så gör du

1
Kung Ingels-spett; sätt ugnen på 200°C, grillfunktion. Skär korven i ca 2 cm stora kuber. Skär ananas i något mindre kuber och löken i klyftor.
2
Trä upp allt på grillspett (om du använder spett av trä, lägg dem i blöt innan). Pensla spetten med BBQ-sås och grilla i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
3
Kokos-couscous; koka upp hönsbuljong och kokosmjölk med lite salt. Tillsätt couscous, stäng av värmen och sätt på ett lock. Låt stå tills couscousen mjuknat och sugit åt sig all vätska. Rör om någon gång under tiden.
4
Strimla salladslök och vänd ner i couscousen tillsammans med mango, persilja och limesaft.
5
Smaka av med salt och servera med korvspett och limeklyftor.

Fler Recept

Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer