Foodservice

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Detta recept är framtaget av Sofie Gudmundsson som kom trea i tävling Sveriges Mästerkock 2016. En sallad ska gå enkelt och fort att slänga ihop så att du snabbt kan komma ut på din picknick. Picknicklåret passar perfekt till den här salladen eftersom det är ätfärdigt och har dessutom väldigt mycket smak.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

Salladsdressing
2 tsk
färsk rosmarin, hackad
1 msk
flytande honung
2 msk
olja
1 st
citron, skal och saft
1 tsk
dijonsenap
salt och svartpeppar
Sallad
600 g
picknicklår av kalkon
500 g
blandad, krispig sallad
1 st
päron
200 g
chèvre
0,5 dl
pumpafrö, rostade (finns färdigrostade i din livsmedelsbutik)

Så gör du

1
Dela salladen grovt, skiva det rökta kalkonköttet, tärna päronet och dela chèvren i mindre bitar. Lägg i en stor skål med lock. Toppa salladen med de rostade pumpafröna.
2
Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen i en separat burk.
3
Ringla dressingen över salladen vid servering.

Fler Recept

Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer