Foodservice

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Detta recept är framtaget av Sofie Gudmundsson som kom trea i tävling Sveriges Mästerkock 2016. En sallad ska gå enkelt och fort att slänga ihop så att du snabbt kan komma ut på din picknick. Picknicklåret passar perfekt till den här salladen eftersom det är ätfärdigt och har dessutom väldigt mycket smak.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

Salladsdressing
2 tsk
färsk rosmarin, hackad
1 msk
flytande honung
2 msk
olja
1 st
citron, skal och saft
1 tsk
dijonsenap
salt och svartpeppar
Sallad
600 g
picknicklår av kalkon
500 g
blandad, krispig sallad
1 st
päron
200 g
chèvre
0,5 dl
pumpafrö, rostade (finns färdigrostade i din livsmedelsbutik)

Så gör du

1
Dela salladen grovt, skiva det rökta kalkonköttet, tärna päronet och dela chèvren i mindre bitar. Lägg i en stor skål med lock. Toppa salladen med de rostade pumpafröna.
2
Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen i en separat burk.
3
Ringla dressingen över salladen vid servering.

Fler Recept

Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonmedaljonger med pestopasta

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer