Foodservice

Saltimbocca à la Ingelsta

Kalvfilé med parmaskinka och färsk salvia, Salimbocca alla romana, kommer ursprungligen från Brescia i Lombardiet i norra Italien. Namnet betyder ”hoppar in i munnen”. Givetvis blir det lika gott att byta ut kalven mot kalkon och parmaskinkan till vår egen Prosciutto di Ingelsta eller vår kalkonbacon!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

8 skivor
kalkonbacon (eller 16 skivor prosciutto di Ingelsta)
8 kvistar
färsk salvia
800 g
kalkonschnitzel
1 msk
olivolja
1 msk
smör
500 g
krossade tomater med basilikasmak
1 dl
vitt vin
salt
peppar
4 port
kokt ris

Så gör du

1
Fäst baconet tillsammans med salvian på schnitzelns ena sida med hjälp av träspett.
2
Stek schnitzeln i olja och smör på båda sidorna.
3
Slå på krossade tomater och vitt vin. Låt puttra ca 5 minuter på svag värme och smaksätt med salt och peppar.
4
Serveras med ris smaksatt med saffran eller risotto.

Fler Recept

Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer