Foodservice

Saltimbocca à la Ingelsta

Kalvfilé med parmaskinka och färsk salvia, Salimbocca alla romana, kommer ursprungligen från Brescia i Lombardiet i norra Italien. Namnet betyder ”hoppar in i munnen”. Givetvis blir det lika gott att byta ut kalven mot kalkon och parmaskinkan till vår egen Prosciutto di Ingelsta eller vår kalkonbacon!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

8 skivor
kalkonbacon (eller 16 skivor prosciutto di Ingelsta)
8 kvistar
färsk salvia
800 g
kalkonschnitzel
1 msk
olivolja
1 msk
smör
500 g
krossade tomater med basilikasmak
1 dl
vitt vin
salt
peppar
4 port
kokt ris

Så gör du

1
Fäst baconet tillsammans med salvian på schnitzelns ena sida med hjälp av träspett.
2
Stek schnitzeln i olja och smör på båda sidorna.
3
Slå på krossade tomater och vitt vin. Låt puttra ca 5 minuter på svag värme och smaksätt med salt och peppar.
4
Serveras med ris smaksatt med saffran eller risotto.

Fler Recept

Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer