Foodservice

Saltimbocca à la Ingelsta

Kalvfilé med parmaskinka och färsk salvia, Salimbocca alla romana, kommer ursprungligen från Brescia i Lombardiet i norra Italien. Namnet betyder ”hoppar in i munnen”. Givetvis blir det lika gott att byta ut kalven mot kalkon och parmaskinkan till vår egen Prosciutto di Ingelsta eller vår kalkonbacon!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

8 skivor
kalkonbacon (eller 16 skivor prosciutto di Ingelsta)
8 kvistar
färsk salvia
800 g
kalkonschnitzel
1 msk
olivolja
1 msk
smör
500 g
krossade tomater med basilikasmak
1 dl
vitt vin
salt
peppar
4 port
kokt ris

Så gör du

1
Fäst baconet tillsammans med salvian på schnitzelns ena sida med hjälp av träspett.
2
Stek schnitzeln i olja och smör på båda sidorna.
3
Slå på krossade tomater och vitt vin. Låt puttra ca 5 minuter på svag värme och smaksätt med salt och peppar.
4
Serveras med ris smaksatt med saffran eller risotto.

Fler Recept

Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer