Foodservice

Saltimbocca à la Ingelsta

Kalvfilé med parmaskinka och färsk salvia, Salimbocca alla romana, kommer ursprungligen från Brescia i Lombardiet i norra Italien. Namnet betyder ”hoppar in i munnen”. Givetvis blir det lika gott att byta ut kalven mot kalkon och parmaskinkan till vår egen Prosciutto di Ingelsta eller vår kalkonbacon!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

8 skivor
kalkonbacon (eller 16 skivor prosciutto di Ingelsta)
8 kvistar
färsk salvia
800 g
kalkonschnitzel
1 msk
olivolja
1 msk
smör
500 g
krossade tomater med basilikasmak
1 dl
vitt vin
salt
peppar
4 port
kokt ris

Så gör du

1
Fäst baconet tillsammans med salvian på schnitzelns ena sida med hjälp av träspett.
2
Stek schnitzeln i olja och smör på båda sidorna.
3
Slå på krossade tomater och vitt vin. Låt puttra ca 5 minuter på svag värme och smaksätt med salt och peppar.
4
Serveras med ris smaksatt med saffran eller risotto.

Fler Recept

Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer