Foodservice

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Mör kalkonfilé med tydliga smaker av lime, ingefära och honung blir en perfekt helglunch. Servera det varma bröstet med en kall yoghurtsås med limezest, cayennepeppar och en stor härlig sallad.

(26st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

800 g
kalkonfilé
1 msk
dijonsenap
3 msk
kinesisk soja
3 msk
rapsolja
3 msk
honung
1 msk
limejuice + skal av en halv lime
1 tsk
ingefära
1 st
vitlöksklyfta, pressad
Sås:
2 dl
matlagningsyoghurt
2 msk
honung
1 st
limesaft + skal
0,5 krm
cayennepeppar
salt
peppar

Så gör du

1
Blanda alla ingredienser till marinaden.
2
Lägg kalkonfilén i en tjock plastpåse och häll över marinaden.
3
Låt marinera minst 1 timme.
4
Blanda yoghurt, honung, lime och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
5
Låt gärna såsen ”mogna” i kylen under tiden köttet marineras.
6
Grilla eller stek filén, 20-30 minuter. Temperaturen ska visa 65 grader.
7
Skiva upp filén och servera med honung- och limesåsen, bulgur och en sallad.

Fler Recept

Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer