Foodservice

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Mör kalkonfilé med tydliga smaker av lime, ingefära och honung blir en perfekt helglunch. Servera det varma bröstet med en kall yoghurtsås med limezest, cayennepeppar och en stor härlig sallad.

(14st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

800 g
kalkonfilé
1 msk
dijonsenap
3 msk
kinesisk soja
3 msk
rapsolja
3 msk
honung
1 msk
limejuice + skal av en halv lime
1 tsk
ingefära
1 st
vitlöksklyfta, pressad
Sås:
2 dl
matlagningsyoghurt
2 msk
honung
1 st
limesaft + skal
0,5 krm
cayennepeppar
salt
peppar

Så gör du

1
Blanda alla ingredienser till marinaden.
2
Lägg kalkonfilén i en tjock plastpåse och häll över marinaden.
3
Låt marinera minst 1 timme.
4
Blanda yoghurt, honung, lime och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
5
Låt gärna såsen ”mogna” i kylen under tiden köttet marineras.
6
Grilla eller stek filén, 20-30 minuter. Temperaturen ska visa 65 grader.
7
Skiva upp filén och servera med honung- och limesåsen, bulgur och en sallad.

Fler Recept

Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer