Foodservice

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Mör kalkonfilé med tydliga smaker av lime, ingefära och honung blir en perfekt helglunch. Servera det varma bröstet med en kall yoghurtsås med limezest, cayennepeppar och en stor härlig sallad.

(28st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

800 g
kalkonfilé
1 msk
dijonsenap
3 msk
kinesisk soja
3 msk
rapsolja
3 msk
honung
1 msk
limejuice + skal av en halv lime
1 tsk
ingefära
1 st
vitlöksklyfta, pressad
Sås:
2 dl
matlagningsyoghurt
2 msk
honung
1 st
limesaft + skal
0,5 krm
cayennepeppar
salt
peppar

Så gör du

1
Blanda alla ingredienser till marinaden.
2
Lägg kalkonfilén i en tjock plastpåse och häll över marinaden.
3
Låt marinera minst 1 timme.
4
Blanda yoghurt, honung, lime och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
5
Låt gärna såsen ”mogna” i kylen under tiden köttet marineras.
6
Grilla eller stek filén, 20-30 minuter. Temperaturen ska visa 65 grader.
7
Skiva upp filén och servera med honung- och limesåsen, bulgur och en sallad.

Fler Recept

Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer