Foodservice

Skogens kalkongratäng

Godaste gratängen med kantareller, grädde, timjan och soja. Ät med lingonsylt, enbär och pressad potatis. Lätt att laga!

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

800 g
kalkonlårfiléstrimlor
1 msk
kinesisk soja
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
smör till stekning
200 g
kantareller
3 dl
grädde
2 msk
kycklingfond
1 dl
lingonsylt
1 tsk
timjan
4 st
enbär

Så gör du

1
Blanda strimlor med soja, salt och peppar.
2
Bryn strimlorna i en stekpanna, lägg dem i en smord ugnssäker form tillsammans med ansade kantareller.
3
Blanda grädde med fond, lingonsylt, timjan och krossade enbär. Häll det över köttet.
4
Grädda i 225 graders ugn ca 20 minuter.
5
Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.

Fler Recept

Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer