Foodservice

Skogens kalkongratäng

Godaste gratängen med kantareller, grädde, timjan och soja. Ät med lingonsylt, enbär och pressad potatis. Lätt att laga!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

800 g
kalkonlårfiléstrimlor
1 msk
kinesisk soja
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
smör till stekning
200 g
kantareller
3 dl
grädde
2 msk
kycklingfond
1 dl
lingonsylt
1 tsk
timjan
4 st
enbär

Så gör du

1
Blanda strimlor med soja, salt och peppar.
2
Bryn strimlorna i en stekpanna, lägg dem i en smord ugnssäker form tillsammans med ansade kantareller.
3
Blanda grädde med fond, lingonsylt, timjan och krossade enbär. Häll det över köttet.
4
Grädda i 225 graders ugn ca 20 minuter.
5
Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.

Fler Recept

Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer