Foodservice

Skogens kalkongratäng

Godaste gratängen med kantareller, grädde, timjan och soja. Ät med lingonsylt, enbär och pressad potatis. Lätt att laga!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

800 g
kalkonlårfiléstrimlor
1 msk
kinesisk soja
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
smör till stekning
200 g
kantareller
3 dl
grädde
2 msk
kycklingfond
1 dl
lingonsylt
1 tsk
timjan
4 st
enbär

Så gör du

1
Blanda strimlor med soja, salt och peppar.
2
Bryn strimlorna i en stekpanna, lägg dem i en smord ugnssäker form tillsammans med ansade kantareller.
3
Blanda grädde med fond, lingonsylt, timjan och krossade enbär. Häll det över köttet.
4
Grädda i 225 graders ugn ca 20 minuter.
5
Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.

Fler Recept

Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer