Foodservice

Skogens kalkongratäng

Godaste gratängen med kantareller, grädde, timjan och soja. Ät med lingonsylt, enbär och pressad potatis. Lätt att laga!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

800 g
kalkonlårfiléstrimlor
1 msk
kinesisk soja
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
smör till stekning
200 g
kantareller
3 dl
grädde
2 msk
kycklingfond
1 dl
lingonsylt
1 tsk
timjan
4 st
enbär

Så gör du

1
Blanda strimlor med soja, salt och peppar.
2
Bryn strimlorna i en stekpanna, lägg dem i en smord ugnssäker form tillsammans med ansade kantareller.
3
Blanda grädde med fond, lingonsylt, timjan och krossade enbär. Häll det över köttet.
4
Grädda i 225 graders ugn ca 20 minuter.
5
Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.

Fler Recept

Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer