Foodservice

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Detta recept är framtaget av Sofie Gudmundsson som kom trea i tävling Sveriges Mästerkock 2016. Kalkonburgaren har fått en liten twist med en härligt frasig panering.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Kalkonburgare
600 g
kalkonfärs
½ st
röd chili, hackad
1 st
lime, skal
2 st
vitlöksklyftor, pressade
2 tsk
koriander, hackad
½ tsk
paprikapulver
1 st
ägg
1 dl
vetemjöl
2 dl
pankoströbröd
Chiliaioli
1 dl
majonnäs
½ st
röd chili, hackad
1 st
vitlöksklyfta, pressad
salt och svartpeppar
Guacamole
2 st
mogna avokado
1 st
vitlöksklyfta, pressad
1 st
lime, skal och saft
1 dl
crème fraiche
1 st
citron, saft och skal
salt och svartpeppar
Tillbehör
8 st
stora isbergssalladsblad
8 st
tomatskivor
8 st
rödlöksringar

Så gör du

1
Blanda kalkonfärsen med röd chili, limeskal, vitlök, koriander, paprikapulver, salt och peppar. Forma 8 stycken tunna burgare av smeten.
2
Vispa upp ett ägg i en skål, häll upp vetemjöl i en annan skål och pankoströbröd i en tredje skål. Doppa burgarna först i vetemjöl sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet.
3
Stek burgarna i rikligt med olja tills de är genomstekta. Låt burgarna vila på lite hushållspapper när de är färdigstekta.
4
Blanda majonnäs, röd chili och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.
5
Mosa avokadon slätt, blanda med crème fraiche, vitlök, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
6
Servera burgaren i ett krispigt isbergssalladsblad tillsammans med tomat, rödlök, chiliaioli och guacamole.

Fler Recept

Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer