Foodservice

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Späda primörer möter en härlig sälta i den krämiga dressingen. Passar utmärkt till grillad kalkonbröstfilé.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

Sallad
½ knippe
grön sparris
½ st
gurka
Parmesandressing
40 g
finriven parmesanost
2 msk
citronsaft
2 tsk
dijonsenap
1 st
vitlöksklyfta, finriven
2 msk
grädde
2 msk
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Så gör du

1
Bryt av den hårda delen på stjälken av sparrisen. Skär sparrisen i tunna skivor på längden. Gör detsamma med gurkan. Det går enkelt med en vass kniv, mandolin eller osthyvel.
2
Rör samman alla ingredienser till dressingen och ringla över salladen.
3
Krydda med flingsalt och svartpeppar. Servera genast.

Fler Recept

Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer