Foodservice

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Späda primörer möter en härlig sälta i den krämiga dressingen. Passar utmärkt till grillad kalkonbröstfilé.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

Sallad
½ knippe
grön sparris
½ st
gurka
Parmesandressing
40 g
finriven parmesanost
2 msk
citronsaft
2 tsk
dijonsenap
1 st
vitlöksklyfta, finriven
2 msk
grädde
2 msk
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Så gör du

1
Bryt av den hårda delen på stjälken av sparrisen. Skär sparrisen i tunna skivor på längden. Gör detsamma med gurkan. Det går enkelt med en vass kniv, mandolin eller osthyvel.
2
Rör samman alla ingredienser till dressingen och ringla över salladen.
3
Krydda med flingsalt och svartpeppar. Servera genast.

Fler Recept

Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer