Foodservice

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Med smak av äpple och rosmarin blir dessa läckra grillspett perfekta till de flesta tillfällen - lunch, picknick eller middag. Varför inte med en härlig potatissallad med sockerärtor och rädisor och en sval äppeltzatziki med persilja och vitlök.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

800 g
kalkonbröstfilé
Marinad:
2 dl
torr äppelcider
2 dl
äppelmust
1 dl
rapsolja
0,5 st
citron i skivor
svartpeppar
rosmarin och timjan efter tycke och smak
Färskpotatissallad:
600 g
färsk potatis (kokta och delade)
100 g
sockerärtor, i strimlor
1 knippe
rädisor, i klyftor
1 st
stjälkselleri, tunt skivad
40 g
machésallad
40 g
purjolök, i strimlor
10 st
oliver
färska örter
Cidervinegrette:
1 del
olja
1 del
torr äppelcider
svartpeppar
flingsalt
Äppeltzatziki:
4 dl
turkisk yoghurt
2 st
normalstora äpplen i strimlor
2 st
vitlöksklyftor
persilja
salt
peppar

Så gör du

1
Blanda samman marinaden och låt köttet marinera över natten.
2
Trä upp på spett, salta och grilla ca 10-15 minuter.
3
På grönsaksspettet väljer man själv vad man vill ha, exempelvis urkärnad gurka, äppelklyftor, paprika och lök. Krydda med favoritkryddan och grilla ca 3-5 minuter.
4
Arrangera grönsakerna till salladen på ett fat och rippla över dressingen- Låt stå en stund innan servering.
5
Servera kalkonspetten, grönsaksspetten, sallad och tzatziki tillsammans.

Fler Recept

Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer