Foodservice

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Krämig avokadokeso och kryddig bönsallad lyfter den stekta kalkonfilén till nya höjder. Varje ingrediens är noga utvald av vår butikschef och kostrådgivare Kim Nordin. En rätt som är lätt att älska!

(10st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

Stekt kalkonfilé
800 g
kalkonbröstfilé
salt
peppar
olja till stekning
Avokadokeso
2 st
avokado
½ kruka
oregano, färsk
1 st
vitlöksklyfta
1 st
lime, pressad
500 g
keso, naturell
Vit bönsallad
380 g
stora, vita bönor
3 st
selleristjälkar
1 st
paprika, röd
örtkryddor, t.ex. Herbaria "Tutto mio"
balsamvinäger
olja

Så gör du

1
Stekt kalkonbröstfile Skär kalkonbröstfilén i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek bitarna i olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills de är klara.
2
Avokadokeso Dela, kärna och gröp ur avokadoköttet. Mosa ihop det med hackad oregano och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och limesaft. Rör i keson till sist.
3
Vit bönsallad Skölj bönorna. Ansa och skiva selleri och paprika tunt. Blanda allt och krydda med Herbarias krydda ”Tutto mio!” samt balsamvinäger och olja.

Fler Recept

Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer