Foodservice

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läcker fyllning med nötter till helstekt kalkon!

(0st) Klicka för att ge betyg
12 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

350 g
schalottenlök, hackad
50 g
smör
1 tsk
strösocker
1 st
apelsin, rivet skal och saft
3 tsk
färsk salvia, hackad
85 g
rostade hasselnötter, hackade
140 g
brödsmulor av vitt bröd
1 krm
salt
1 krm
peppar
1 st
ägg, uppvispat
smör till stekning

Så gör du

1
Stek löken i smör tills den är mjuk och gyllenbrun.
2
Tillsätt socker, apelsinsaft och salvia, koka ihop till en simmig röra.
3
Tillsätt nötter, brödsmulor och rivet apelsinskal.
4
Krydda med salt och peppar.
5
Tillsätt ägget och rör ihop blandningen.
6
Gör ca 24 st bullar av smeten och stek i smör tills de är gyllenbruna.
7
Servera som tillbehör till den helstekta kalkonen.

Fler Recept

Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer