Foodservice

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läcker fyllning med nötter till helstekt kalkon!

(0st) Klicka för att ge betyg
12 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

350 g
schalottenlök, hackad
50 g
smör
1 tsk
strösocker
1 st
apelsin, rivet skal och saft
3 tsk
färsk salvia, hackad
85 g
rostade hasselnötter, hackade
140 g
brödsmulor av vitt bröd
1 krm
salt
1 krm
peppar
1 st
ägg, uppvispat
smör till stekning

Så gör du

1
Stek löken i smör tills den är mjuk och gyllenbrun.
2
Tillsätt socker, apelsinsaft och salvia, koka ihop till en simmig röra.
3
Tillsätt nötter, brödsmulor och rivet apelsinskal.
4
Krydda med salt och peppar.
5
Tillsätt ägget och rör ihop blandningen.
6
Gör ca 24 st bullar av smeten och stek i smör tills de är gyllenbruna.
7
Servera som tillbehör till den helstekta kalkonen.

Fler Recept

Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer