Foodservice

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läcker fyllning med nötter till helstekt kalkon!

(0st) Klicka för att ge betyg
12 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

350 g
schalottenlök, hackad
50 g
smör
1 tsk
strösocker
1 st
apelsin, rivet skal och saft
3 tsk
färsk salvia, hackad
85 g
rostade hasselnötter, hackade
140 g
brödsmulor av vitt bröd
1 krm
salt
1 krm
peppar
1 st
ägg, uppvispat
smör till stekning

Så gör du

1
Stek löken i smör tills den är mjuk och gyllenbrun.
2
Tillsätt socker, apelsinsaft och salvia, koka ihop till en simmig röra.
3
Tillsätt nötter, brödsmulor och rivet apelsinskal.
4
Krydda med salt och peppar.
5
Tillsätt ägget och rör ihop blandningen.
6
Gör ca 24 st bullar av smeten och stek i smör tills de är gyllenbruna.
7
Servera som tillbehör till den helstekta kalkonen.

Fler Recept

Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer